Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat moet ik doen als ik wil overstappen na een premieverhoging?

Als u een autoverzekering afsluit, is dit meestal voor minimaal een jaar. Na het eerste jaar kunt u de verzekering dagelijks opzeggen. Verzekeraars mogen echter tijdens de looptijd van de verzekering de voorwaarden wijzigen of de premie verhogen. Dit gebeurt dus niet altijd op de contractvervaldatum. Als uw verzekeraar de premie verhoogt kan het voor u gunstiger zijn om over te stappen van verzekeraar. Ook als u schade claimt, gaat de premie omhoog. Maar mag u zomaar overstappen na een premieverhoging? In dit artikel leggen we het u uit.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

overstappen na premieverhoging

Premie autoverzekering omhoog

Voor een premieverhoging moet een geldige reden zijn. Er zijn twee situaties waarin een verzekeraar een premieverhoging kan doen: na schade en een algemene premieverhoging. Een verzekeraar moet hier duidelijke informatie over geven, maar dit gebeurt niet altijd. Weet u niet zeker hoe de premieverhoging is ontstaan? Dan kunt u altijd om een heldere toelichting vragen van de verzekeraar. Daar heeft u recht op als verzekeringsnemer.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Algemene verhoging

U heeft waarschijnlijk een autoverzekering met gunstige voorwaarden en een lage premie uitgezocht. En dan voert de verzekeraar ineens een premieverhoging door, waardoor u elke maand meer betaalt voor uw autoverzekering. Vervelend! Als uw verzekeraar besluit om een algemene premieverhoging te doen, mag u overstappen van autoverzekering. U kunt de verzekering ook beëindigen. Dit kan met ingang van de datum waarop de premieverhoging ingaat. U moet de beëindiging meestal binnen 30 dagen nadat de verhoging ingaat doorgeven aan uw verzekeraar of tussenpersoon.

Premie omhoog door schade

Claimt u een schade bij de verzekeraar? Dan verliest u 5 schadevrije jaren en krijgt u minder premiekorting. Dat betekent dus dat uw premie omhooggaat. Daarom kan het zijn dat u bij een andere verzekeraar voordeliger uit bent. Overstappen van autoverzekering na schade kan dan verstandig zijn. Als u echter negatieve schadevrije jaren heeft, is overstappen niet altijd verstandig. Bij een premieverhoging door schade kunt u niet per direct, zonder opzegtermijn, opzeggen, zoals dat bij een algemene premieverhoging wel kan. Als u de autoverzekering wilt beëindigen geldt de gebruikelijke opzegtermijn.

Vergelijk verschillende aanbieders via Alpina

Twijfelt u of overstappen verstandig is na premieverhoging? U kunt natuurlijk altijd even controleren of u ergens anders beter af bent. Dit doet u door verschillende aanbieders te vergelijken. Tijdens het vergelijken vult u een aantal gegevens over uzelf en uw auto in. U vult ook het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd in. Aan de hand van deze gegevens krijgt u een overzicht van autoverzekeringen, inclusief de bijbehorende premies. Hiermee kunt u aanbieders vergelijken op prijs én inhoud. Zo ziet u snel of het loont om over te stappen of dat u toch beter bij uw huidige autoverzekeraar kunt blijven. Besluit u om over te stappen? Dan kunt u dat direct online bij ons regelen.

Is uw premie omhooggegaan? Vergelijk premies via Alpina en stap direct over!

Als u wilt u overstappen van autoverzekering kunt u dat direct doen via Alpina.nl! Wij bieden altijd de beste dekkingen en premies. Wilt u niet overstappen van autoverzekering, maar uw huidige verzekering beëindigen? Dan zitten daar weer andere regels aan verbonden. Lees hier per wanneer u een verzekering kunt beëindigen.

Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag met al uw vragen. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 bellen op 088– 688 37 00. Ook kunt u altijd een bericht sturen via e-mail, WhatsApp of Messenger. Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen over een autoverzekering.

Sluit direct een autoverzekering af!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op