Kan ik een autoverzekering overzetten op een andere naam?

Een autoverzekering wordt vrijwel altijd afgesloten op naam van de eigenaar van de auto. Slechts in enkele situaties is het mogelijk om een autoverzekering op een andere naam af te sluiten. Maar hoe zit dat met het overzetten van een autoverzekering op een andere naam, bijvoorbeeld nadat de eigenaar is overleden? Of wanneer de ene persoon een hogere premie moet betalen dan de ander, waardoor overzetten aantrekkelijk lijkt? Op Alpina.nl lichten we het toe.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Autoverzekering overzetten op andere naam dan auto

Het is bijna nooit mogelijk om een autoverzekering zomaar op een andere naam over te zetten. Een autoverzekering moet in principe afgesloten worden op naam van de kentekenhouder. De enige uitzondering zijn partners die op hetzelfde adres wonen.

Partner

Misschien reed u voorheen het meeste in de auto, maar is dat tegenwoordig uw partner. Bij de meeste verzekeraar is het mogelijk om de auto te verzekeren op naam van uw partner, als uw partner de regelmatige bestuurder van de auto is. Ook als u de eigenaar van de auto bent. U moet wel op hetzelfde adres staan ingeschreven. Onthoud wel dat u zelf geen schadevrije jaren opbouwt als de autoverzekering op naam van uw partner staat.

Kinderen

Jonge bestuurders betalen een stuk meer voor hun autoverzekering dan oudere bestuurders. Uw kind zal dus meer betalen voor een autoverzekering dan uzelf. Het is echter niet toegestaan om de autoverzekering van uw kind over te zetten op uw eigen naam. U kunt uw kind wel als regelmatige bestuurder toevoegen aan uw eigen autoverzekering. De verzekeringspremie gaat in dat geval nog steeds omhoog.

Vragen over het overzetten van een autoverzekering op een andere naam? Neem contact met ons op!

U kunt bij ons terecht met al uw vragen omtrent een autoverzekering. Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 030 – 688 37 00. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger. Ondertussen hebben wij de meestgestelde vragen over een autoverzekering alvast voor u verzameld. Misschien staat uw vraag er ook al tussen!

Sluit direct een autoverzekering af!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 12-08-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op