Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Waarom een autoverzekering afsluiten via een prijsvergelijker?

Op Alpina.nl kunt u autoverzekeringen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Wij zijn geen verzekeraar maar we vergelijken verzekeringen. Bij ons worden verzekeringen vergeleken op prijs en kwaliteit. Op die manier vindt u eenvoudig de beste én goedkoopste autoverzekering. Hiervoor hoeft u dus niet allemaal verschillende websites af te gaan, maar kunt u op één plek het aanbod vergelijken. In dit artikel op Alpina.nl vertellen we u hoe u in 4 stappen een autoverzekering kunt vergelijken op prijs.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Autoverzekering afsluiten prijsvergelijker geld ruil

Wat zijn de voordelen van het vergelijken op prijs?

Het vergelijken van autoverzekeringen via een prijsvergelijker heeft verschillende voordelen:

  • Een prijsvergelijker is onafhankelijk en kan u daardoor objectief advies geven
  • U hoeft niet alle websites van verzekeraars af om prijzen te vergelijken
  • Er is een breed aanbod in verzekeringen
  • Naast de prijs kunt u ook de polisvoorwaarden van verschillende verzekeraars vergelijken
  • U vindt door middel van een prijsvergelijker de beste én goedkoopste autoverzekering

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

In 4 stappen een autoverzekering vergelijken op prijs

U kunt de premie voor een autoverzekering uitrekenen met onze online vergelijkingstool. Voor het maken van een goede vergelijking hebben we een aantal gegevens van u nodig. Dit zijn gegevens die van invloed zijn op de hoogte van de premie, zoals:

Stap 1: Vul uw kentekengegevens in

Voor het maken van een vergelijking op prijs hebben we eerst wat gegevens over de auto en over de regelmatige bestuurder nodig. De regelmatige bestuurder is de persoon die het meeste in de auto rijdt. Vaak is de persoon die de autoverzekering afsluit ook de regelmatige bestuurder, maar dit hoeft niet. De partner van de verzekeringsnemer kan ook de regelmatige bestuurder zijn. In dat geval vult u de geboortedatum en woonplaats van uw partner in.

Ook vult u het kenteken van uw auto in. Aan de hand van het kenteken kunnen we al een aantal zaken over de auto achterhalen, zoals het merk, model, bouwjaar en de brandstofsoort. Heeft u het kenteken niet bij de hand en weet u hem niet uit uw hoofd? Dan kunt u deze gegevens over de auto ook handmatig invullen. Ook zonder het kenteken kunnen we voor u een prijsvergelijking maken.

Vervolgens vult u uw opgebouwde schadevrije jaren in. Hoe meer schadevrije jaren u heeft opgebouwd, hoe meer premiekorting u krijgt. Als u veel schadevrije jaren heeft opgebouwd kan dit de premie behoorlijk naar beneden brengen.

Stap 2: Kies een dekking

De tweede stap is het kiezen van een dekking. U heeft drie mogelijkheden: WA, WA beperkt casco of Allrisk.  Een WA-autoverzekering  vormt de basis voor uw autoverzekering. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met deze dekking bent u verzekerd voor schade die u bij een ander veroorzaakt. Dit noemen we aansprakelijkheidsschades. Als u ook schade heeft aan uw eigen auto wordt dit niet gedekt door de verzekering. De WA beperkt casco dekking is een aanvulling op de verplichte basisdekking. Met een beperkt casco verzekering bent u onder andere verzekerd voor schade door brand, storm en diefstal. Tot slot is er de allrisk autoverzekering. Dit is de meest uitgebreide dekking, waarmee u ook verzekerd bent voor schade aan uw eigen auto door eigen schuld.

Twijfelt u over de beste dekking voor uw autoverzekering? Welke dekking u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de leeftijd en dagwaarde van uw auto. Er zijn uiteraard wel prijsverschillen tussen de dekkingen. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie.

Stap 3: Kies eventueel aanvullende dekkingen

De dekking die u heeft gekozen vormt de basis van uw autoverzekering. Deze kunt u vervolgens eventueel aanvullen met extra dekking. Op deze manier stelt u uw autoverzekering helemaal naar eigen wens samen. U kunt kiezen uit een aantal aanvullende dekkingen, zoals Ongevallen inzittendenverzekeringen , Schade inzittendenverzekering, Verhaalsrechtsbijstandverzekering, Rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen en Pechhulp. De extra dekkingen zijn uiteraard wel van invloed op de hoogte van de premie. Hoe meer extra dekkingen u afsluit, hoe hoger de premie. U kiest zelf hoe uitgebreid verzekerd u wilt zijn.

Stap 4: Vergelijk autoverzekeringen op prijs én kwaliteit

Vervolgens krijgt u een overzicht van alle aanbieders met een passende autoverzekering. Deze kunt u vervolgens vergelijken op prijs én kwaliteit. Bij elke verzekering ziet u de bijbehorende premie. Ook kunt laten we zien welke polisvoorwaarden de verzekeraar stelt. Zo kunt u een weloverwogen beslissing maken. We raden u aan om bij het vergelijken niet alleen op de prijs te letten, maar ook op de dekking en voorwaarden van de verzekering. Hoe bent u verzekerd bij schade? Zijn er bepaalde voorwaarden of uitzonderingen die de verzekeraar stelt? Door goed te vergelijken voorkomt u dat u straks misschien minder goed verzekerd bent dan u misschien denkt.

Direct een autoverzekering vergelijken op prijs via Alpina!

Bij ons kunt u binnen 5 minuten autoverzekering vergelijken op prijs. U bent niet aan een bepaalde dag of tijd gebonden. Het vergelijken kan gewoon 24 uur per dag, 7 dagen per week op Alpina.nl. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen! We zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883700. Het is ook mogelijk om een bericht te sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op