800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe kan ik de premie van mijn autoverzekering uitrekenen?

Op Alpina.nl kunt u de premies van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Zo hoeft u niet elke website af om de verschillende premies te berekenen en vervolgens vergelijken. We hebben alleen een aantal persoonsgegevens en gegevens over uw auto nodig. In dit artikel leggen we u uit hoe u in 4 stappen de premie van uw autoverzekering kunt uitrekenen.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Premie autoverzekering uitrekenen vrouw bank

In 4 stappen de premie van uw autoverzekering uitrekenen

Bij het uitrekenen van de premie voor een autoverzekering moet u rekening met de volgende factoren. Aan de hand van deze factoren bepaalt een verzekeraar de hoogte van de premie:

  • Het merk en type auto
  • Uw leeftijd
  • Uw woonplaats
  • De schadevrije jarendie u heeft opgebouwd
  • De gewenste dekking voor de verzekering

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Stap 1: Kentekengegevens invullen

U kunt de premie voor een autoverzekering uitrekenen met onze online vergelijkingstool. De eerste stap is het invullen van uw kentekengegevens. Aan de hand van het kenteken kunnen we al een aantal gegevens over de auto achterhalen, zoals het merk, model, bouwjaar en de brandstofsoort. Heeft u het kenteken niet bij de hand en weet u hem niet uit uw hoofd? Dan kunt u deze gegevens over de auto ook handmatig invullen. Ook zonder het kenteken kunt u de premie uitrekenen. Ook hebben we een aantal gegevens van de regelmatige bestuurder nodig, zoals de postcode, het huisnummer en de geboortedatum. De regelmatige bestuurder is de persoon die het meeste in de auto rijdt. Vaak is de verzekeringsnemer zelf de regelmatige bestuurder, maar het kan ook zijn dat u de verzekering afsluit maar dat uw partner de regelmatige bestuurder is. U vult dan de gegevens van uw partner in.

Vervolgens vult u uw opgebouwde schadevrije jaren in. Hoe meer schadevrije jaren u heeft opgebouwd, hoe meer premiekorting u krijgt. Als u niet precies weet hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd kunnen wij online een schatting voor u maken. Dit doen we aan de hand van een aantal korte vragen. Zo hoeft u niet direct alles op te zoeken als u alleen een berekening van de premie wilt maken.

Stap 2: Dekking kiezen

Vervolgens kiest u een dekking voor uw autoverzekering. Er zijn drie mogelijkheden: WA, WA beperkt casco en Allrisk. Met een WA-autoverzekering  bent u verzekerd voor schade die u bij een ander veroorzaakt. Dit noemen we aansprakelijkheidsschades. Schade aan uw eigen auto is met deze dekking niet meeverzekerd. U kunt ook kiezen voor de uitgebreidere WA beperkt casco dekking. Hiermee bent u onder andere verzekerd voor schade door brand, storm en diefstal. Tot slot is er de allrisk autoverzekering. Dit is de meest uitgebreide dekking. Hiermee bent u ook verzekerd voor schade aan uw eigen auto door eigen schuld. Welke dekking u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de leeftijd en dagwaarde van uw auto. Er zijn uiteraard wel prijsverschillen tussen de dekkingen. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie.

Stap 3: Aanvullende dekkingen selecteren

In stap 2 kiest u de basisdekking van uw autoverzekering. Deze kunt u aanvullen met extra dekking. Zo kunt u uw autoverzekering helemaal zelf samenstellen. U kunt kiezen uit de volgende aanvullende dekkingen:

Bij aanvullende dekkingen geldt: Hoe meer extra dekkingen u afsluit, hoe hoger de premie.

Stap 4: De premie uitrekenen en vergelijken

Na het invullen van alle gegevens kunt u de premie voor uw persoonlijke autoverzekering uitrekenen. U krijgt een overzicht van alle autoverzekeraars met een passend aanbod. U ziet direct wat u bij welke verzekeraar maandelijks aan premie betaalt. Vervolgens kunt u starten met het vergelijken van verschillende aanbieders. Wel raden we u aan bij het vergelijken van autoverzekering niet alleen te letten op de hoogte van de premie, maar ook op de dekking en polisvoorwaarden. Zo voorkomt u dat u bij schade minder goed verzekerd bent dan u misschien denkt. Door goed te vergelijken vindt u eenvoudig de beste én goedkoopste autoverzekering.

Reken direct de premie van uw autoverzekering uit via Alpina

Bij ons  kunt u  binnen 5 minuten de premie voor uw autoverzekering uitrekenen. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week op Alpina.nl. Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883700 of ons een bericht sturen via de chat, WhatsApp en Messenger.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op