Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe kan ik van autoverzekering veranderen?

Veel mensen zien er tegenop om te veranderen van autoverzekering. De voornaamste reden hiervoor is dat veel mensen denken dat het veranderen van autoverzekering veel tijd in beslag neemt. Toch blijkt veranderen vaak eenvoudiger dan de meeste mensen denken en kunt u hierdoor soms veel geld besparen.

Hoe vergelijk ik autoverzekeringen?

Op deze pagina staat hoe u in een paar eenvoudige stappen van autoverzekering wisselt. Via alpina.nl kunt u zeer gemakkelijk autoverzekeringen vergelijken. Het enige wat u nodig heeft om een berekening te maken is het kenteken, uw opgebouwde schadevrije jaren en uw postcode en huisnummer.

Autoverzekering veranderen?

Als eerste is het van belang om te kijken hoe u op dit moment bent verzekerd. De basisdekking bij een autoverzekering is de WA-dekking. Dit is een verplichte dekking met de laagste premie. Hiermee wordt bij een ongeval alleen de schade die u met uw auto veroorzaakt aan derden vergoed. De schade aan uw eigen auto wordt niet vergoed.

Bij een beperkt casco dekking wordt naast de WA-dekking ook de schade aan uw eigen auto vergoed bij onder andere brand, storm, diefstal en ruitbreuk. Schade die u aan uw eigen auto veroorzaakt, door bijvoorbeeld een aanrijding, wordt niet vergoed.

De meeste nieuwe auto’s zijn allrisk verzekerd. Dit is de meest uitgebreide dekking. Alles wat vergoed wordt bij een beperkt casco dekking wordt bij een allrisk dekking ook vergoed, inclusief alle schade aan uw eigen auto.

Als u heeft bepaald welke dekking voor u de beste optie is, kunt u via alpina.nl de autoverzekeringen gaan vergelijken. Door alleen het invullen van uw kenteken worden de gegevens van de auto opgehaald. U hoeft niet zelf de nieuwwaarde of het gewicht van de auto op te zoeken. Na het invullen van uw postcode, huisnummer, geboortedatum en het aantal opgebouwde schadevrije jaren komt u in de vergelijker terecht. Selecteer de gewenste dekking en zie direct hoeveel u kunt besparen.

De laatste stap is het afsluiten van de autoverzekering. Uw nieuwe autoverzekering kunt u in laten gaan op de datum waarop uw oude verzekering wordt beëindigd.
Alpina kan voor het opzeggen van uw huidige verzekering zorgen.

overstappen autoverzekering

Wat zijn redenen om te veranderen van een autoverzekering?

Er zijn verschillende redenen om te veranderen van autoverzekering. De belangrijkste reden voor de meeste mensen is een goedkopere premie. Heeft u op alpina.nl een autoverzekering gevonden die goed bij u en uw auto past? Wilt u veranderen van autoverzekering, maar ziet u op tegen al dat geregel? Overstappen naar Alpina is heel eenvoudig met onze gratis opzegservice.

Om gebruik te maken van onze gratis opzegservice volgt u onderstaande stappen:

  • Bereken online uw premie en verzeker uw voertuig
  • Download de gratis opzegbrief
  • Onderteken de brief en stuur deze naar uw verzekeraar

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Veranderen van autoverzekering: hoe werkt dit?

Stap 1 – Hoe ben je nu verzekerd?

De meeste nieuwe auto’s zijn All Risk verzekerd. Oudere auto’s zijn WA of WA beperkt casco verzekerd. De WA-cascoverzekering is de duurste, maar ook de meest uitgebreide. Bij een ongeval betaalt jouw verzekeraar de schade aan de tegenpartij en aan je eigen auto. De WA autoverzekering keert alleen schade aan de tegenpartij uit. De WA beperkt casco is een verzekeringsvorm die iets uitgebreider is dan de WA-verzekering. In de WA beperkt casco volgt er bijvoorbeeld ook een uitkering bij stormschade, diefstal en aanrijding met loslopende dieren. Om goed te kunnen vergelijken moet je weten welke dekking je nu hebt. Kijk ook gelijk even na wat je per maand betaalt.

Stap 2 – Vergelijk je autoverzekeringen

Ga naar Alpina.nl en kies voor het vergelijken van autoverzekeringen. Door het invullen van je kenteken weet de vergelijker al om welke auto het gaat. Informatie zoals nieuwwaarde en het gewicht hoef je niet op te zoeken. Na het invullen van je postcode, huisnummer, geboortedatum en het aantal schadevrije jaren, start je de vergelijking op. In de vervolgschermen krijg je nog een aantal vragen die je zo kunt beantwoorden. Je hoeft niet in de papieren te duiken. Kies de gewenste dekking en je ziet gelijk hoeveel je kunt besparen ten opzichte van je huidige autoverzekering.

Stap 3 – Afsluiten en het veranderen is geregeld

De volgende en de laatste stap is het afsluiten van de autoverzekering. Nu is het een kwestie van je persoonlijke gegevens invullen en de nieuwe verzekering afsluiten. De nieuwe autoverzekering laat je in gaan per de beëindigingsdatum van de oude verzekering. Wij kunnen voor het opzeggen van je huidige autoverzekering zorgen. Met onze opzegservice kunnen wij ervoor zorgen dat de verzekeringen elkaar niet overlappen of voorkomen dat je tijdelijk niet verzekerd bent. Het veranderen gebeurt dus goed.

Binnen drie stappen honderden euro’s besparen

De duurste WA-cascoverzekering kan honderden euro’s duurder zijn dan de goedkoopste. Dit verschil zie je niet terug in de polisvoorwaarden. De voorwaarden verschillen tussen verzekeraars namelijk nauwelijks. Ook als je WA beperkt casco of WA verzekerd bent laat je veel geld liggen als je niet gaat veranderen. De verschillen tussen autoverzekeringen zijn namelijk zeer groot.

Verander direct van autoverzekering via Alpina

Heeft u een nieuwe auto maar wilt u uw bestaande autoverzekering behouden? Het is mogelijk om uw bestaande autoverzekering om te zetten naar uw nieuwe auto. Lees hier meer.

Autoverzekering beëindigen?

Wilt u niet veranderen van verzekering, maar uw autoverzekering beëindigen? Bij het beëindigen van een verzekering kan de verzekeraar enkele regels stellen. U kunt niet op elk moment een verzekering beëindigen. Lees hier per wanneer u een verzekering kunt beëindigen.
De maatschappij kan kosten in rekening brengen bij een tussentijdse beëindiging. Klik hier voor een overzicht van de kosten.

Heeft u vragen bij het veranderen van autoverzekering? Neem contact met ons op. U kunt ons op werkdagen bereiken van 08:00 tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op