800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat houdt eigen vervoer verzekering bij een bedrijfsautoverzekering in?

De eigen vervoer verzekering is een aanvullende verzekering op de bedrijfsautoverzekering. Deze dekking kun je bijsluiten als je waardevolle handelsgoederen of gereedschappen in de auto hebt. Doordat ze in de bedrijfsauto liggen zijn ze vaak niet verzekerd op de inventarisverzekering. Ook als het gaat om privé spullen heb je geen volwaardige dekking in de inboedelverzekering.

Bij het verzekeren van je bedrijfsauto tegen diefstal wordt er vaak niet stilgestaan bij het verzekeren van de spullen in de auto. Bij diefstal kun je de schade niet claimen op de bedrijfsautoverzekering. Houd hier rekening mee.

Wat is verzekerd op de bedrijfsautoverzekering en wat niet?

Bij het verzekeren van de bedrijfsauto wordt er uitgegaan van de cataloguswaarde van het voertuig. Dit is de nieuwwaarde op het moment dat de bedrijfsauto uit de fabriek rolt. Kies je ervoor om nog een trekhaak onder de bedrijfsauto te maken, is dit als een accessoire mee te verzekeren. De trekhaak vormt een onderdeel van de bedrijfsauto. Alles wat geen onderdeel vormt is dus niet verzekerd op de bedrijfsautoverzekering. Bijvoorbeeld gereedschap valt er dus duidelijk niet onder.

Kan je spullen meeverzekeren op de eigen vervoer verzekering?

Met deze aanvullende verzekering kun je diefstal uit de bedrijfsauto meeverzekeren. De uitkering bedraagt maximaal €5.000. Het kan ook gaan om goederen die naar relaties gebracht worden. Let wel goed op de voorwaarden die de verzekeraar stelt.  Onder voorwaarden geldt de dekking ook voor de nacht. De verzekeraar zal hiervoor wel eisen stellen aan de beveiliging.

Is de eigen vervoer verzekering een nuttige toevoeging?

Particulieren die weinig waardevolle spullen in de bedrijfsauto laten liggen kunnen twijfelen over de noodzaak. Bij zakelijk gebruik ligt er vaak toch wel voor een hoge waarde in de bedrijfsauto. De aanvullende verzekering kost je maar een paar euro’s per maand. Bij diefstal van of uit de bedrijfsauto ben je blij met deze aanvullende dekking.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken online de premie voor een bedrijfsautoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op