Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Bedrijfsverzekering Wat betekent corona voor jouw bedrijfsverzekeringen

Wat betekent corona voor jouw bedrijfsverzekeringen

Tegen corona kun je je bedrijf niet verzekeren, maar je kunt er wel voor zorgen dat jouw bedrijf heel goed beschermd is. Dat doe je door alle veiligheidsmaatregelen in acht te nemen en door je verzekeringen goed op orde te hebben. We zetten de belangrijkste bedrijfsverzekeringen nog eens voor je op een rijtje. Zo kun jij checken of je verzekeringen nog coronaproof zijn.

man kijkt uit het raam

Pas je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aan bij andere werkzaamheden

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt alle schade die jouw bedrijf aan anderen veroorzaakt. De premie is mede afhankelijk van het soort werkzaamheden van jouw bedrijf. Daarom is het belangrijk om wijzigingen in de aard van je werkzaamheden aan ons door te geven. Als je vanwege corona besluit om radicaal het roer om te gooien, dan zou het kunnen dat je premie aangepast wordt. Je wilt natuurlijk niet te veel premie betalen, maar ook niet onderverzekerd zijn.

Tijdelijke veranderingen, of werkzaamheden die in het verlengde van jouw bedrijf liggen, zijn wel verzekerd. Heb je bijvoorbeeld een restaurant en bezorg je nu ook maaltijden aan huis, dan ben je met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gewoon verzekerd voor alles wat je (oeps!) bij je klant omstoot of beschadigd.

Je kunt de AVB niet inzetten voor schade die de klant oploopt omdat jij wegens corona een bestelling niet op tijd levert. De AVB is er alleen voor schade aan spullen.

Altijd hulp met de rechtsbijstandverzekering

Met de rechtsbijstandverzekering is jouw bedrijf verzekerd van rechtsbijstand bij een juridisch geschil met klanten, leveranciers of medewerkers. Als een klant bijvoorbeeld plotseling een order annuleert vanwege corona, dan kun je deze beslissing aanvechten zonder hoge kosten en een hoop gedoe.

Moet jouw bedrijf tijdelijk sluiten vanwege coronamaatregelen en ben je het daar niet mee eens, dan kun je helaas geen gebruik maken van de rechtsbijstandverzekering. Het is een wettige maatregel die vanuit de overheid kan worden opgelegd.

De bedrijfspandverzekering loopt ook door als iedereen thuis werkt

Een bedrijfspandverzekering verzekert je kantoor, winkel of bedrijfsruimte tegen schade door brand, storm, inbraak of water. Het is een belangrijke verzekering omdat de kosten van deze schade vaak erg hoog zijn. Ook als je bedrijfspand tijdelijk niet of nauwelijks gebruikt wordt, bijvoorbeeld omdat je medewerkers thuis werken, blijf je de premie hiervoor doorbetalen. Er kan natuurlijk ook van alles gebeuren als er niemand aanwezig is.

Veel of weinig voorraad is belangrijk voor de inventaris- en goederenverzekering

Tijdens een brand of storm kan je inventaris, het machinepark en de opgeslagen grondstoffen en voorraden zwaar beschadigd raken of geheel vernietigd worden. Deze verzekering dekt de schade maar ook de kosten om de schade te beperken. Heb je vanwege corona veel minder voorraad of juist meer? Dan is het verstandig om even contact met ons op te nemen.

Verzuimverzekering, óók bij corona

Een verzuimverzekering, ook wel ziekteverzuimverzekering, verzekert je bedrijf voor de loondoorbetalingsverplichting van zieke medewerkers. Het maakt niet uit wat voor ziekte iemand heeft, dus als iemand lange tijd ziek is vanwege ernstige corona, dan is deze verzekering heel erg prettig. Werknemers die thuisblijven vanwege (verplichte) quarantaine vallen niet onder deze verzekering. De verzuimverzekering is de bescherming van uw bedrijf.

Bedrijfsverzekeringen van Alpina

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op