Keyless entry

Auto met keyless entry

6 februari 2019

Marc Diks
Door: Marc Diks
Laatst geupdatet: 28-09-2022

Uw auto openen, sluiten en starten zonder een autosleutel nodig te hebben. Waar het eerder gezien werd als een luxe optie bij de aankoop van een auto wordt het steeds vaker gezien als diefstalgevoelig: de keyless entry.

Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit waarschuwt voor toenemende diefstal van auto’s zonder sleutel. Door middel van geavanceerde hardware kunnen criminelen auto’s met een keyless entry gemakkelijk ontgrendelen wanneer zij binnen 6 meter afstand van de sleutel kunnen komen. Heeft u een auto met een keyless entry? Een goede autoverzekering is heel belangrijk.

Wat houdt een auto met keyless entry in?

Met een keyless entry is het mogelijk om een auto te starten zonder dat u daar een sleutel voor nodig heeft. Het is niet alleen mogelijk om de auto zonder sleutel te starten, ook voor het openen en sluiten heeft u geen sleutel nodig. Wanneer u in de buurt van de auto komt, ontgrendelt de auto automatisch of gaan de deuren open door de handgreep aan te raken.

Het gevaar van een keyless entry

Criminelen kunnen met een ontvanger het signaal van de sleutel van buiten een woning opvangen en draadloos naar een zender ‘verlengen’. Hierdoor denkt de auto dat de sleutel in de buurt is en zal ontgrendeld kunnen worden. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de auto te starten, terwijl de sleutel thuis in het kastje ligt.

Tips voor autobezitters met een keyless entry

Bij de aankoop van uw auto is het belangrijk om te overwegen of een keyless entry noodzakelijk is. Zet de plus- en minpunten voor uzelf op een rijtje.
Wanneer u al in het bezit bent van een auto met een keyless entry zijn er een aantal tips om uw auto te beschermen tegen diefstal.

Alpina

Bent u in het bezit van een auto met keyless entry en bent u verzekerd via Alpina? Informeer of u goed bent verzekerd wanneer uw auto met keyless entry wordt gestolen. U kunt op werkdagen van 8:00 tot 18:00 uur contact met ons opnemen via 088 – 6883700.