800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Keyless entry
Home Blog Auto met keyless entry

Auto met keyless entry

06 feb 2019
3 min leestijd

Uw auto openen, sluiten en starten zonder een autosleutel nodig te hebben. Waar het eerder gezien werd als een luxe optie bij de aankoop van een auto wordt het steeds vaker gezien als diefstalgevoelig: de keyless entry.

Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit waarschuwt voor toenemende diefstal van auto’s zonder sleutel. Door middel van geavanceerde hardware kunnen criminelen auto’s met een keyless entry gemakkelijk ontgrendelen wanneer zij binnen 6 meter afstand van de sleutel kunnen komen. Heeft u een auto met een keyless entry? Een goede autoverzekering is heel belangrijk.

Wat houdt een auto met keyless entry in?

Met een keyless entry is het mogelijk om een auto te starten zonder dat u daar een sleutel voor nodig heeft. Het is niet alleen mogelijk om de auto zonder sleutel te starten, ook voor het openen en sluiten heeft u geen sleutel nodig. Wanneer u in de buurt van de auto komt, ontgrendelt de auto automatisch of gaan de deuren open door de handgreep aan te raken.

Het gevaar van een keyless entry

Criminelen kunnen met een ontvanger het signaal van de sleutel van buiten een woning opvangen en draadloos naar een zender ‘verlengen’. Hierdoor denkt de auto dat de sleutel in de buurt is en zal ontgrendeld kunnen worden. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de auto te starten, terwijl de sleutel thuis in het kastje ligt.

Tips voor autobezitters met een keyless entry

Bij de aankoop van uw auto is het belangrijk om te overwegen of een keyless entry noodzakelijk is. Zet de plus- en minpunten voor uzelf op een rijtje.
Wanneer u al in het bezit bent van een auto met een keyless entry zijn er een aantal tips om uw auto te beschermen tegen diefstal.

  • Zorg dat u de sleutel, wanneer deze niet gebruikt wordt, in een stalen kistje bewaart of in aluminiumfolie wikkelt.
  • Bewaar de sleutel niet binnen 6 meter van de buitenmuur. Het signaal van de sleutel reikt namelijk tot maximaal 6 meter. Binnen deze 6 meter kan het signaal door criminelen worden opgevangen.
  • Schakel het keyless entry systeem uit of laat het blokkeren bij uw garage. Vaak is het mogelijk om het systeem in de instellingen van uw auto uit te schakelen.
  • Zorg voor een goede autoverzekering.

Alpina

Bent u in het bezit van een auto met keyless entry en bent u verzekerd via Alpina? Informeer of u goed bent verzekerd wanneer uw auto met keyless entry wordt gestolen. U kunt op werkdagen van 8:00 tot 18:00 uur contact met ons opnemen via 088 – 6883700.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op