800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Home Autoverzekering FAQ Keyless entry

Is een verzekering voor auto’s met keyless entry duurder?

Een autoverzekering afsluiten voor uw auto met keyless entry kan problemen opleveren. Een groot deel van de auto’s met keyless entry voldoet volgens het Centrum voor Criminaliteitspreventie autoverzekering-keyless-entryniet aan de nieuwe eisen voor het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging. Keuringsdienst Kiwa scherpt de eisen aan en verzekeraars spelen hierop in. Wat zijn de gevolgen voor uw autoverzekering wanneer u in het bezit bent van een auto met keyless entry?

Auto met keyless entry

Een auto met keyless entry is een auto die geopend, gesloten en gestart kan worden zonder hier een autosleutel voor nodig te hebben. Waar het eerder gezien werd als een luxe optie bij de aankoop van een auto, wordt het steeds vaker gezien als diefstalgevoelig. Het principe is simpel: portieren zijn voorzien van een sensor of knopje. Bij het vastpakken van één van de portieren zendt de auto een signaal uit naar de sleutel en die beantwoordt dit signaal met een code. Is de code juist, dan ontgrendelen de portieren. Raakt u het portier daarna opnieuw aan, vergrendelen ze weer.

Het gevaar van een keyless entry is dat criminelen het signaal van de sleutel kunnen opvangen en draadloos naar een zender ‘verlengen’. De auto denkt bij het aanraken van het portier dat de sleutel in de buurt is en ontgrendelt.

Aangescherpte eisen

Om het certificaat Voertuigbeveiliging te krijgen, is vanaf 1 juli 2020 voor alle auto’s met keyless entry een extra maatregel nodig. Modellen die al langer op de markt zijn, zullen naar verwachting problemen krijgen. In veel gevallen zullen deze auto’s niet beschikken over systemen die aan de nieuwe beveiligingseisen voldoen.

Auto’s die nieuw op de markt komen, zullen nagenoeg allemaal beschikken over goede beveiliging. Hiervoor zullen de aangescherpte eisen dus geen problemen opleveren.

Reactie van verzekeraars

De reactie van verzekeraars is verschillend. Om een verzekering tegen diefstal af te kunnen sluiten, zullen een aantal verzekeraars extra beveiligingseisen stellen. Bent u niet in het bezit van een nieuw certificaat CCV voertuigbeveiliging, dan is een autoverzekering afsluiten bij deze verzekeraars niet mogelijk. Naast het stellen van extra beveiligingseisen, zullen er een aantal verzekeraars zijn die de premie verhogen voor een auto met keyless entry. Verder zijn er ook verzekeraars die niets veranderen.

Het wil dus niet zeggen dat wanneer u geen certificaat heeft, dat het niet mogelijk is om een autoverzekering af te sluiten voor een keyless entry auto. Vraag bij uw verzekeraar na wat er voor eisen gesteld worden. Bent u al in het bezit van een (geldig) certificaat? Wellicht zijn er vanuit de verzekeraar aanvullende eisen.

Vragen?

Heeft u vragen over het afsluiten van een autoverzekering? Bent u benieuwd naar de hoogte van de premie? U kunt gemakkelijk online een premieberekening maken. Liever telefonisch contact? Wij helpen u graag! Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:00 tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op