800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan
koeriersverzekering
Home Blog Besparen

Hoe kunt u besparen op de koeriersverzekering

15 jul 2018
3 min leestijd

Een koeriersverzekering is een verzekering met een hoge premie, maar er zijn manieren om te besparen. Pas onze effectieve tips toe en betaal toch een redelijke premie voor de koeriersverzekering.

Bij het verzekeren maken verzekeraars een inschatting van de hoogte van het risico. Als een bestelauto wordt gebruikt voor het bezorgen van goederen, weet de verzekeraar dat de verzekerde de auto actief gebruikt. Ook gaan er waarschijnlijk verschillende personen in rijden. Dus bestaat er ook een grotere kans op schade in vergelijking met bijvoorbeeld een personenauto. Toch kunt u de premie wel zo laag mogelijk houden. Hoe? Wij leggen het u graag uit.

Heeft u nog opgebouwde schadevrije jaren?

Door het schadevrij rijden kunt u de premie voor de koeriersverzekering sterk verlagen. Met bijvoorbeeld vijf schadevrije jaren betaalt u tientallen euro’s per maand minder voor de verzekering dan met nul jaren. Heeft u in de afgelopen jaren een verzekering van een zakelijke auto beëindigd? Mogelijk zaten hier nog schadevrije jaren in die u nu weer kunt gebruiken voor de koeriersverzekering. U kunt er zelfs voor kiezen om de opgebouwde schadevrije jaren uit een andere zakelijke autoverzekering te halen, zodat u deze weer kunt gebruiken voor de koeriersverzekering. Op de duurste verzekering hebben de schadevrije jaren het grootste effect.

Ga voor een oudere auto

Voor het verzekeren maakt het een groot verschil of u de auto alleen maar verzekert tegen de wettelijke aansprakelijkheid of uitgebreider. Met een oudere auto met maar een beperkte waarde heeft u niet de dure WA + volledig casco mogelijk nodig. Dat geeft u een besparing van tientallen euro’s per maand. De onderhoudskosten zullen gemiddeld wel hoger zijn, maar daar staat weer een lage aanschafprijs tegenover.

Betaal de premie per jaar

Verzekeraars geven een korting op de premie als u de premie per jaar betaalt. Ten eerste ontvangen ze het bedrag in één keer vooraf en ten tweede lopen ze ook minder kans op wanbetaling. Ze krijgen het bedrag namelijk direct al voor een heel jaar binnen. Overschat dit voordeel niet, want de verschillen zijn vaak maar klein. Dit is niet de meest effectieve manier om de premie te drukken.

Vraag de koeriersverzekering niet bij een willekeurige verzekeraar aan

Niet alle verzekeraars bieden de koeriersverzekering aan. Bij de verzekeraars die het wel verzekeren, is het ook nog eens goed opletten. Wij hebben op Alpina.nl al een goedkope verzekeraar voor u geselecteerd. Wij kennen de verzekeringsmarkt goed en weten waar u het beste uw koeriersverzekering kunt afsluiten. Dit bespaart u tijd en geld, want het beste voorstel hebben wij al voor u inzichtelijk gemaakt.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op