800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
oldtimerverzekering

Kiezen voor een oldtimerverzekering?

09 apr 2018
3 min leestijd

Voor het afsluiten van een oldtimer kiest u voor een oldtimerverzekering, maar niet altijd gaat dit lukken. De auto moet volgens de verzekeraars wel gezien worden als een oldtimer, en er kunnen beperkingen gelden voor het aantal kilometers dat u met de auto mag rijden. Ga in ieder geval wel voor een oldtimerverzekering. Deze is namelijk aanzienlijk goedkoper in vergelijking met een reguliere autoverzekering.

Een oldtimer is een motorrijtuig dat niet meer wordt gemaakt en al minimaal 25 jaar oud is. Meestal gaat het om auto’s, maar het kunnen bijvoorbeeld ook motoren zijn. Omdat oldtimers vaak minder intensief worden gebruikt, kunt u deze voertuigen goedkoper verzekeren met een oldtimerverzekering. Verzekeraars stellen deze verzekering vaak ook beschikbaar voor auto’s die niet precies voldoen aan de omschrijving van een oldtimer. Ze willen de oldtimers bijvoorbeeld al verzekeren vanaf een leeftijd van 15 of 20 jaar oud, maar de regels en de voorwaarden verschillen per verzekeraar.

Waarom kiezen voor een oldtimerverzekering?

Verzekeraars weten dat eigenaren van oldtimers vaak erg zuinig zijn op hun bezit. Er wordt voorzichtiger mee gereden en vaak ook nog alleen maar met mooi weer. De kans op een schade is hierdoor kleiner. U kunt het voertuig voor de oldtimerverzekering laten taxeren. De getaxeerde waarde houdt de verzekeraar in dat geval aan bij schade. Bij de reguliere autoverzekering wordt er uitgegaan van de dagwaarde. Dat is niet wenselijk voor een dure oldtimer. De premie voor de oldtimerverzekering is veel lager in vergelijking met de standaard auto- of motorverzekering.

Wanneer accepteert de verzekeraar de oldtimerverzekering?

De voorwaarden kunnen verschillen per verzekeraar, maar er is wel een rode draad te ontdekken in de vereisten die verzekeraars stellen. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende eisen:

Hoe kunt u weten of een voertuig voldoet aan de eisen die verzekeraars stellen? Dat is lastig, maar er is een oplossing voor. Op Alpina.nl kunt u de  verzekering aanvragen. Wij zorgen voor het vergelijken van de diverse verzekeraars. In het geval u niet voldoet aan de eisen, zoeken wij naar de goedkoopste reguliere autoverzekering.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op