Waar op letten bij het afsluiten van een oldtimerverzekering?

Het afsluiten van een oldtimerverzekering wijkt op onderdelen af van het afsluiten van een reguliere autoverzekering. Wij leggen jou graag uit waar je speciaal op moet letten bij het kiezen van de juiste verzekering voor jouw dierbare oldtimer.

Een oldtimerverzekering is goedkoop in vergelijking met het verzekeren van een moderne auto. Dat wordt niet veroorzaakt doordat oldtimers veiliger zijn. Daar zit een andere gedachte achter. De eigenaren zijn vaak voorzichtiger met hun kostbare bezit, maar het grote verschil wordt gemaakt door hoe de auto wordt gebruikt. Oldtimers worden vaak niet gebruikt voor het dagelijkse verkeer, maar juist recreatief. Vaak mag je ook maar maximaal een paar duizend kilometer per jaar in de oldtimer rijden. Rijd je meer? Dan moet je juist weer kiezen voor een reguliere motorrijtuigenverzekering.

Hoeveel kilometer rijd je per jaar met de oldtimer?

Een oldtimerverzekering is niet geschikt voor een auto waarmee je dagelijks naar het werk rijdt. Verzekeraars stellen namelijk vaak een maximum aan hoeveel kilometers je per jaar mag rijden met de oldtimer. Het maximum verschilt per verzekeraar. Er kan een maximum gelden van 5.000 kilometers per jaar, maar 7.500 kilometers kan ook. Rijd je meer of gebruik je de oldtimer wel voor dagelijks gebruik? Dan kun je kiezen voor de reguliere autoverzekering in plaats van de oldtimerverzekering.

Verzeker een oldtimer met een hoge waarde goed

Je kunt kiezen voor de goedkoopste verzekeringsvorm, maar als jouw oldtimer een hoge waarde heeft is dat niet verstandig. De goedkoopste oldtimerverzekering keert namelijk uitsluitend schade met de oldtimer veroorzaakt aan de tegenpartij uit. Voor de verzekeringsvormen WA beperkt casco en de WA-cascois een taxatie noodzakelijk voor het vaststellen van de waarde van de oldtimer. Dit voorkomt bij schade ook een discussie over de hoogte van de waarde.

Vergeet jouw schadevrije jaren niet

Heb jij de afgelopen paar jaren een motorrijtuigverzekering beëindigd? Controleer of in deze polis schadevrije jaren opgebouwd zijn. Deze kun je namelijk weer gebruiken voor de oldtimerverzekering. Je hebt namelijk recht op een hoge korting wat jou een flinke besparing kan geven op de premie.

Lees ook:

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 12-12-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op