800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Schorsen-meerdere-jaren
Home Blog oldtimer Schorsen voor meerdere jaren

Schorsen voor meerdere jaren mogelijk

11 feb 2019
3 min leestijd

Vanaf 3 januari van dit jaar is het mogelijk om een voertuig voor een periode van 2 of 3 jaar te schorsen. De schorsing hoeft niet meer ieder jaar verlengd te worden.

Wanneer u bijvoorbeeld een oldtimer aanschaft met als doel deze te restaureren, kunt u bij de RDW het kenteken laten schorsen. Tijdens een schorsing hoeft u geen wegenbelasting te betalen en hoeft de oldtimer geen geldige apk te hebben. De oldtimerverzekering kan tijdelijk stopgezet worden.

Als u kiest voor een langere schorsingsperiode bespaart u tijd en moeite. De jaarlijkse kosten voor het schorsen blijven gelijk of u nu voor 1 jaar schorst of voor 2 of 3 jaar.

Kan een schorsing verlengd worden?

Is het kenteken van uw oldtimer al geschorst en wilt u deze voor meerdere jaren laten schorsen? U kunt de schorsing vanaf maximaal 6 weken voor de einddatum laten verlengen. De nieuwe einddatum van de schorsing is gelijk aan de einddatum van de oude schorsing plus 1, 2 of 3 jaar. De duur van de schorsing kunt u uiteraard zelf bepalen.

Het schorsen van een kenteken kan dit?

Een schorsing plaatsen, verlengen of opheffen kunt u makkelijk en snel regelen via de website van de RDW.
U kunt een schorsing online aanvragen of wanneer het online niet mogelijk is via een loket.

De schorsing kunt u op elk moment kosteloos weer ongedaan maken.

Wanneer de schorsing wordt opgeheven, wordt dit door de RDW doorgegeven aan de Belastingdienst. Wilt u de schorsing opheffen, dan moet u vanaf dat moment weer wegenbelasting gaan betalen over een oldtimer die minder dan veertig jaar geleden in gebruik is genomen. Ook moet u ervoor zorgen dat u weer een geldige apk heeft en een autoverzekering. Zonder geldige apk kunt u ook geen autoverzekering afsluiten.

Kan je een Oldtimerverzekering vergelijken?

Bent u de trotse eigenaar van een oldtimer? Deze wilt u natuurlijk zo goed en goedkoop mogelijk verzekeren.
Er is maar één manier om erachter te komen welke oldtimerverzekering de beste is, namelijk door te vergelijken.
Het zou zonde zijn om niet te vergelijken. Dit kan tot gevolg hebben dat u teveel betaalt, bovendien kost het vergelijken u maar een paar minuten.

Vrijwel alle verzekeraars bieden dezelfde dekkingen in de oldtimerverzekering, maar toch zijn de premieverschillen zeer groot. De duurste verzekeraar vraagt vaak zelfs dubbel zoveel als de goedkoopste verzekeraar. Het verschil is moeilijk te verklaren, maar het is eenvoudig om er voordeel uit te halen. Door te vergelijken, speelt u verzekeraars min of meer tegen elkaar uit.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op