Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

CIS_header
Home Blog Stichting CIS

Wat is Stichting CIS?

13 feb 2019
3 min leestijd

Stichting CIS staat voor Stichting Centraal Informatie Systeem. Wat is dit voor stichting? Wat houdt een CIS registratie in?

Het Centraal Informatie Systeem is een systeem waarin gegevens over consumenten geregistreerd staan. Stichting CIS behartigt de belangen van verzekeraars. Verzekeringsmaatschappijen kunnen CIS raadplegen om informatie over hun klanten in te winnen, te bewaren en uit te wisselen.
Wanneer er door u een verzekering aan wordt gevraagd of als u een schadeclaim indient, kan er door de verzekeraar een controle worden gedaan bij het CIS. Wat de verzekeraar doet met deze informatie verschilt per geval en maatschappij. Meestal is het zo dat u met een CIS registratie niet door een reguliere maatschappij geaccepteerd wordt. Als u bijvoorbeeld een autoverzekering af wilt sluiten en u wordt niet door een reguliere maatschappij geaccepteerd, dan biedt De Vereende uitkomst. De Vereende is een maatschappij die bijzondere risico’s wel wil verzekeren daar waar reguliere maatschappijen afhaken. De Vereende zal de autoverzekering altijd accepteren, maar de premie ligt hoger dan bij een reguliere autoverzekering.

CIS registratie

Wat houdt een CIS registratie in? Een CIS registratie heeft te maken met uw verzekeringsverleden. U kunt om verschillende redenen geregistreerd staan bij Stichting CIS. Het gaat hier om gegevens die de verzekeraar inzicht geeft in het verzekeringsverleden van de klant, zoals:

  • Ontzegging van de rijbevoegdheid
  • Een schadeverleden
  • Een politie en justitieel verleden
  • Opzegging/beëindiging door een verzekeringsmaatschappij
  • Fraude bij het claimen van een schade

Een verzekeringsmaatschappij heeft het recht een verzekering, onder bepaalde voorwaarden, op te zeggen. Dit wordt royeren genoemd en kan gebeuren wanneer u de premie niet (op tijd) voldoet.

Inzage in uw CIS registratie

U heeft het recht om uw gegevens in te zien die geregistreerd staan bij Stichting CIS. U kunt hiervoor een inzageverzoek indienen door het invullen van het inzageformulier op de website van CIS. Nadat u het webformulier heeft verzonden, krijgt u een e-mail die u getekend en voorzien van een kopie geldig legitimatiebewijs per mail verzendt naar [email protected]

Als u geen gebruik wilt maken van het webformulier kunt u het inzageverzoek downloaden en printen.
Het formulier kunt u vervolgens volledig ingevuld en ondertekend, met een kopie van uw geldige legitimatiebewijs, toesturen naar:

Stichting CIS
T.a.v. Team Inzage
Postbus 91627
2509 EE DEN HAAG

Heeft u een vraag? Kijk dan eerst bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u per product de meest gestelde vragen.
Komt u er niet uit? U kunt op werkdagen van 8:00 tot 18:00 uur contact met ons opnemen via 088 – 6883700.

 

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op