800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Autoverzekering geweigerd vanwege een CIS-registratie: wat moet ik doen?

Wordt uw autoverzekering geweigerd vanwege uw CIS-registratie? Dan ziet de verzekeraar u als een te groot risico om uw verzekeringsaanvraag te accepteren. Wanneer u een CIS-registratie heeft, bestaat er een grote kans dat reguliere verzekeringsmaatschappijen u zullen weigeren. Gelukkig kunt u uw auto altijd  nog verzekeren bij De Vereende. Hier leest u hoe u met een CIS-registratie toch nog een autoverzekering af kunt sluiten.

CIS

Een CIS-registratie, wat is dat precies?

Wanneer u een CIS-registratie heeft, staat u geregistreerd in de databank van de Stichting CIS (Centraal Informatie Systeem). Stichting CIS bewaart tal van belangrijke verzekeringsgegevens in een landelijke databank. In deze gegevens wordt onder meer geregistreerd wanneer iemand schade heeft gereden in een onverzekerde auto of wanneer iemand verzekeringsfraude heeft gepleegd. De databank van CIS is toegankelijk voor alle verzekeraars en gevolmachtigden die bij de stichting zijn aangesloten. Stichting CIS heeft met deze databank als doel het beheersbaar maken van risico’s voor verzekeringsmaatschappijen en het voorkomen van fraude met verzekeringen.

Bereken online de premie voor uw verzekering

Wanneer krijgt iemand een CIS-registratie?

Een CIS-registratie kan in diverse situaties voorkomen. U kunt bijvoorbeeld CIS-geregistreerd zijn als u:
Schade gereden heeft met een onverzekerde auto;

  • Een maluspositie heeft (negatieve schadevrije jaren);
  • Afspraken niet nagekomen bent, zoals niet aan de betalingsverplichtingen van uw premie voldoen;
  • Een rijontzegging heeft gekregen;
  • Fraude gepleegd heeft of misbruik heeft gemaakt van uw verzekeringsmaatschappij.

Heeft u een CIS-registratie, maar weet u niet waarom? Dien dan via de website van Stichting CIS een verzoek in om inzage in uw registratie te krijgen.

Waarom weigeren verzekeraars mij met een CIS-registratie?

Verzekeraars werken vrijwel altijd op basis van een analyse van risico’s. Wanneer u een autoverzekering aanvraagt, moet u acceptatievragen invullen over bijvoorbeeld uw strafrechtelijk verleden of uw verzekeringsverleden. Op basis van uw antwoorden op de gestelde acceptatievragen, zal de verzekeraar besluiten of zij uw aanvraag zullen accepteren of dat zij uw aanvraag toch zullen afwijzen. Verzekeraars zijn niet verplicht om aanvragen te accepteren, met uitzondering van zorgverzekeraars. Wanneer een verzekeringsmaatschappij vindt dat u een te groot risico vormt omdat u een CIS-registratie heeft, kan de maatschappij uw verzekeringsaanvraag dan ook afwijzen. Bij het maken van deze beslissing kijkt de verzekeringsmaatschappij naar het moreel risico en bij mensen met een CIS-registratie wordt het moreel risico als zijnde groter ingeschat. Men gaat er dan vanuit dat iemand met dit type registratie het niet zo nauw neemt met de regelgeving rondom verzekeringen, of niet aan de betalingsverplichtingen zal voldoen.

Op welke manier kan ik met een CIS-registratie toch een autoverzekering afsluiten?

Zoals u heeft gelezen en wellicht heeft gemerkt, is het met een CIS-registratie lastig om een autoverzekering af te kunnen sluiten. Dit komt doordat verzekeraars, voordat ze een verzekeringsaanvraag accepteren, altijd eerst in de databank van Stichting CIS nagaan of iemand hier geregistreerd staat. Wanneer de verzekeraar uw registratie dan tegenkomt in de database, bestaat er een zeer grote kans dat de verzekeringsmaatschappij uw aanvraag zal weigeren. Wanneer de CIS-registratie terecht is, kunt u bij reguliere verzekeringsmaatschappijen geen verzekering afsluiten. U komt dan uit op een verzekering bij de maatschappij De Vereende. Deze maatschappij is opgericht door verzekeraars om bijzondere risico’s te kunnen verzekeren. Bijzondere risico’s zijn niet alleen CIS-registraties, maar ook risicovolle evenementen en bijzondere voertuigen.

Heeft u een CIS-registratie? Sluit dan uw autoverzekering af via Alpina!

Wanneer u via Alpina een autoverzekering afsluit met een CIS-registratie, kunt u gemakkelijk een indicatieve premie berekenen voor deze verzekering. Wel moet u rekening houden met hogere kosten dan bij een reguliere autoverzekering. Voor verzekeringen is het devies: hoger het risico, hoe hoger de premie. De maandelijkse premie bij verzekeraar De Vereende zal dan ook hoger liggen dan normaal. Ook moet u bij De Vereende de eerste drie maanden van uw verzekeringspremie vooruitbetalen en moet u een waarborgsom voldoen wanneer u de verzekering afsluit.

Heeft u vragen over de mogelijkheden voor het afsluiten van een autoverzekering bij De Vereende of wilt u graag advies? Neem dan zeker even contact met ons op zodat we samen de beste autoverzekering voor u uit kunnen kiezen. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via het telefoonnummer 088-688 37 00. Ook kunt u ons een bericht sturen via Whatsapp, Messenger of via de chat.

Bereken online de premie voor uw verzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op