800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Een autoverzekering na rijontzegging afsluiten?

Na een rijontzegging kan het lastig zijn om een autoverzekering af te sluiten. Er zijn veel redenen waardoor je een rijontzegging kunt krijgen. Ook de duur ervan verschilt. Zo’n rijontzegging kan daarnaast vervelende gevolgen hebben voor het afsluiten van een nieuwe autoverzekering. Is het mogelijk om na een rijontzegging een autoverzekering af te sluiten?

Wanneer krijg je een rijontzegging?

Als je een rijontzegging krijgt, betekent dit dat je voor een bepaalde tijd geen motorvoertuig meer mag besturen. De rijontzegging geldt dus voor alle gemotoriseerde voertuigen, niet alleen voor een auto. Je kunt een rijontzegging krijgen voor een paar dagen, een paar weken, maanden of soms zelf jaren. Rijontzeggingen kunnen opgelegd worden door de politie, een officier van justitie of een rechter.
Hieronder staan enkele voorbeelden van situaties waarin je een rijontzegging kunt krijgen:

  • Het rijden onder invloed van (veel) te veel alcohol of drugs
  • Doorrijden na het veroorzaken van een ongeval
  • Meer dan 50 kilometer per uur te hard rijden
  • Rijden tijdens een rijontzegging of met een ongeldig rijbewijs

Autoverzekering na rijontzegging: de Vereende

Een autoverzekering afsluiten nadat je je rijbewijs kwijt bent geweest, is een stuk moeilijker. Toch biedt Alpina wel mogelijkheden om een autoverzekering af te kunnen sluiten na rijontzegging.

Bij de Vereende kan iedereen terecht die met ‘bijzondere risico’s en schades’ te maken heeft. Ook wanneer je een strafblad hebt, of in korte tijd veel schades hebt gereden of na wanbetaling kun je bij de Vereende terecht. Bij deze maatschappij kun je de bijzondere risico’s wel verzekeren. Door omstandigheden kan het iedereen overkomen. Kun je elders geen verzekering afsluiten, dan kun je hier terecht. Het is (vaak) enkel mogelijk een verzekering af te sluiten door gebruik te maken van een tussenpersoon. Alpina is een tussenpersoon van de Vereende. Hierdoor kun je bij ons een verzekering afsluiten bij de Vereende. Een belangrijke voorwaarde is wel dat je de premie vooruit betaalt.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

Bereken premie

  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op