800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home De Vereende Zwarte lijst verzekering

Zwarte lijst verzekering

Wij horen vaak van klanten dat zij het idee hebben op de ‘zwarte lijst van een verzekering‘ te staan, wegens teveel schades of het niet betalen van de verzekeringspremie. Een dergelijke ‘zwarte lijst’ voor verzekeringen bestaat niet.

U kunt wel geregistreerd worden bij de stichting CIS wanneer u een claim heeft ingediend bij uw verzekeraar. De schuldvraag is hierbij niet van belang. U kunt ook geregistreerd worden wanneer u fraude heeft gepleegd bij het claimen van een schade.

Waar staat CIS voor?

CIS is de afkorting van Centraal Informatie Systeem. Verzekeraars en gevolmachtigden kunnen registraties in deze landelijke databank zetten. De databank is bedoeld om risico’s beheersbaar te maken en fraude zoveel mogelijk te voorkomen.

Wanneer een verzekeraar u registreert bij Stichting CIS, zal zij u hier schriftelijk van op de hoogte stellen. Zij attendeert u er dan ook op dat u de bijzonderheden moet melden bij het aanvragen van een nieuwe verzekering.

Waarom sta ik geregistreerd bij CIS?

U kunt om verschillende redenen geregistreerd staan bij Stichting CIS. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met fraude, schades of rijontzeggingen. Via de website van CIS kunt u nakijken hoe u inzage kunt opvragen in uw eigen dossier. Dit gaat per post en u dient een kopie van een geldig legitimatiebewijs bij te voegen.

De verzekeraars mogen aan Alpina geen informatie geven over de inhoud van uw CIS-registratie. Dit heeft te maken met de privacywetgeving.

Wat zijn mijn mogelijkheden qua inboedelverzekering wanneer ik een CIS-registratie heb?

Vaak is acceptatie bij reguliere verzekeraars lastig met een CIS-registratie. Wij kunnen in dit geval voor de inboedel (en de overige verzekeringen) een vrijblijvende offerte voor u opvragen bij De Vereende. Deze verzekeraar heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen. Een van de voorwaarden is wel dat u de eerste 3 maanden vooruit betaalt.

Kunt u zich nergens verzekeren?

Wij hebben voor de volgende verzekeringen mogelijkheden voor u. Ook al bent u geregistreerd.

Bereken online de premie voor uw verzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op