Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat valt niet onder de dekking van de inboedelverzekering?

Verzekeraars sluiten bepaalde zaken uit van dekking bij een inboedelverzekering. Hierbij kunt u denken aan schade die ontstaan is uit opzet/grove eigen schuld. Geld en geldswaardig papier is in principe ook uitgesloten, maar wordt veelal wel tot een gemaximeerd bedrag vergoed. Ook schade door catastrofes (rampen) wordt uitgesloten.

Uitsluitingen zijn terug te vinden in de voorwaarden en eventuele clausules van de verzekeringspolis. Informeer uzelf hierover, voordat u een verzekering afsluit. U kunt dan gemakkelijker verzekeringen vergelijken en de juiste keuze maken. Uiteraard kunnen onze medewerkers u hier ook mee helpen.

 

Inboedelverzekering dekking

Hoe wordt de waarde van de inboedel berekend?

Om de globale waarde van de inboedel te berekenen kan er gebruik gemaakt worden van de inboedelwaardemeter. Vaak geeft deze ook garantie tegen onderverzekering voor een bepaalde periode, doorgaans is dit vijf jaar. Hiermee voorkom je dat je bij elke aankoop een melding moet maken naar de verzekeraar. Inmiddels werken de meeste verzekeraars niet meer met een inboedelwaarde. Alleen uw postcode en huisnummer is voldoende om de juiste waarde te berekenen.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe kan ik de premie voor een inboedelverzekering berekenen en vergelijken?

Via onze website kun je eenvoudig de premie van een inboedelverzekering berekenen. Je kunt hiervoor ook telefonisch contact opnemen met onze medewerkers.
Houd er rekening mee dat we hierbij gegevens over de woning en inboedel nodig hebben en dat je die informatie paraat hebt. Ook andere belangrijke verzekeringen, zoals een aansprakelijkheidsverzekering kun je vergelijken en afsluiten via alpina.nl.

Er zijn veel verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden. Niet al deze producten zijn hetzelfde qua dekking. Een hogere premie betekent daardoor ook niet per definitie een beter product voor jou. Daarnaast kan een relatief lage premie je erg aanspreken, maar wellicht is er dan sprake van een relatief hoog eigen risico. Het is van jouw persoonlijke en financiële situatie afhankelijk welke dekking het meest passend voor je is.

Moet ik rekening houden met uitsluitingen?

Verzekeraars sluiten bepaalde zaken uit van dekking, het is goed om dit ook te vergelijken. Hierbij kun je denken aan schade die ontstaan is uit opzet/grove eigen schuld. Er kunnen ook andere schade-oorzaken uitgesloten zijn. Dit is terug te vinden in de voorwaarden en eventuele clausules van de verzekering. Ook uitsluitingen kunnen van invloed zijn op de hoogte van de aangeboden premie.

Informeer jezelf goed over bovenstaande onderwerpen, voordat je een verzekering afsluit en bedenk vooraf wat jouw wensen zijn. Je kunt dan gemakkelijker de verschillende aanbieders vergelijken en de juiste keuze maken.

Wat als er bijzonderheden zijn?

Mocht je daadwerkelijk een aanvraag willen doen, vermeld dan altijd eventuele bijzonderheden (bijvoorbeeld een door de verzekeraar opgezegde verzekering in het verleden, een CIS-registratie, enz.) zodat we de aanvraag direct bij de juiste verzekeraar kunnen indienen voor je. Bij dergelijke bijzonderheden hebben de meeste verzekeraars geen mogelijkheden om je te verzekeren. Wij kunnen echter in dat geval voor de inboedel (en overige verzekeringen) een vrijblijvende offerte voor je opvragen bij De Vereende. Deze verzekeraar heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen, ook bij bijvoorbeeld wanbetaling in het verleden. Voorwaarde is wel dat je de eerste 3 maanden vooruit betaald. Je kunt alleen via een tussenpersoon een verzekering afsluiten bij De Vereende.
Voor een vrijblijvende offerte kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Het is op dit moment nog niet mogelijk om deze offerte online aan te vragen.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op