800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Is een smartphone verzekerd in de inboedelverzekering?

De smartphone kunnen we niet meer zonder. Doordat u het toestel ook thuis vaak gebruikt, komt het veel voor dat de smartphone beschadigd raakt. Standaard biedt de inboedelverzekering geen dekking bij beschadiging van het toestel, maar het meeverzekeren is wel mogelijk.

Bijvoorbeeld een laptop raakt niet snel beschadigd. U loopt er sporadisch mee rond in het huis, maar meestal staat deze ergens veilig in het huis. Een desktop blijft vrijwel altijd op dezelfde plek in het huis staan. Met de smartphone werkt het anders. Daar loopt u vaak mee rond en als u weg gaat neemt u de smartphone mee. Een keer de telefoon laten vallen is voldoende om een schade van honderden euro’s te veroorzaken. Hoe kunt u de inboedelverzekering hierop afstemmen?

Welke dekking biedt de standaard inboedelverzekering?

De meeste inboedelverzekeringen zijn zogenaamde extra uitgebreide inboedelverzekeringen. De benaming lijkt op een ruime dekking tegen verschillende soorten schadeoorzaken. Op zich klopt dat wel, maar vaak is een nog ruimere dekking gewenst. Deze inboedelverzekering keert bijvoorbeeld uit bij schade door brand, inbraak, storm en blikseminslag. Het laten vallen of verliezen van de smartphone vallen hier niet onder. Wel is diefstal van de smartphone uit het huis verzekerd, maar er is behoefte aan een nog bredere dekking, en dat is mogelijk.

De inboedelverzekering uitbreiden met een extra dekking voor uw smartphone

Naast de buitenshuis dekking kunt u nog een aanvullende dekking afsluiten. Deze aanvulling vergoedt ook financiële schade door vermissing of beschadiging van de telefoon. Met de uitkering uit de verzekering kunt u de telefoon laten herstellen bij beschadiging. Bij vermissing krijgt u de waarde van de telefoon uitgekeerd.

Of toch kiezen voor een garantieverzekering?

U kunt bij het kopen van een telefoon ook een verzekering afsluiten speciaal voor de telefoon. Dat is ook een manier om uw smartphone te verzekeren, maar let goed op. De premie is vaak erg hoog en er gelden soms onredelijke uitsluitingen. Verdiep u vooraf in ieder geval goed in de polisvoorwaarden voordat u voor deze verzekering gaat.

Heeft u een inboedelverzekering met maar een beperkte dekking voor de telefoon? Als de inboedelverzekering minimaal één jaar geleden is afgesloten kunt u de verzekering opzeggen en overstappen.

Bereken online de premie voor een inboedelverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op