Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

MMBS kenteken

Een Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid (MMBS) is een voertuig met een maximumsnelheid van 25 km/u of 45 km/u. Voor 2021 was een MMBS vrijgesteld van kentekenplicht, maar sinds kort geldt er ook een kentekenplicht voor (land)bouwvoertuigen, waaronder de MMBS. Op Alpina.nl lees je alles over het MMBS kenteken.

MMBS verzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

mmbs kenteken

MMBS kentekenplicht sinds 1 januari 2021

Hoewel een MMBS vroeger vrijgesteld was van kentekenplicht, zijn er sinds 1 januari 2021 nieuwe regels voor het rijden op de openbare weg met een MMBS. Deze nieuwe regels houden in dat een MMBS geregistreerd moet worden en dus ook een kenteken krijgt. Het gaat hierbij om bepaalde soorten MMBS die een maximale constructiesnelheid hebben van meer dan 6 km/u en op de openbare weg rijden.

MMBS verzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

MMBS kenteken aanvragen

Op de website van de RDW kun je jouw MMBS registreren. Hiervoor moet je inloggen met jouw DigiD. Hou een aantal gegevens over het voertuig bij de hand houden, zoals het Voertuig Identificatie Nummer (VIN), merk en handelsbenaming van het voertuig en het bouwjaar. Nadat je de kosten van €18,- hebt betaald via iDeal krijg je een bevestigingsmail van de RDW. Nadat de aanvraag is goedgekeurd, krijg je het kentekenbewijs binnen 20 werkdagen opgestuurd. Een werkdag later krijg je de tenaamstellingscode.

MMBS kenteken overschrijven

Als je een MMBS hebt gekocht, moet de eigenaar het kenteken op jouw naam laten zetten. Dit noemen we overschrijven. Hoe de overschrijving gaat, hangt af van waar je de MMBS heeft gekocht. Dit kan bijvoorbeeld een andere particulier zijn, maar ook een rechtspersoon of een door de RDW erkend bedrijf. Je kunt de overschrijving online regelen, maar ook bij een kentekenloket, RDW-keuringsstation of een RDW-balie.

Kentekenplaat MMBS

Hoewel een MMBS nu registratie- en kentekenplicht heeft, hoeven niet alle MMBS’en een kentekenplaat te hebben. Jouw MMBS moet een kentekenplaat hebben als:

  • Deze harder rijdt dan 25 km/u
  • Deze ontheffingsplichtig is

Als jouw MMBS niet harder rijdt dan 25/u is een kentekenplaat niet verplicht tot 1 januari 2025. Vanaf 1 januari 2025 hebben alle voertuigen een kentekenplaatplicht.

MMBS zonder kenteken

De registratieplicht voor MMBS is voor voertuigen die in gebruik zijn genomen vóór 1 januari 2021. Als je jouw MMBS voor 1 januari 2022 registreert, hoeft jouw voertuig niet gekeurd te worden.

In afwachting van jouw kentekenbewijs en de tenaamstellingscode kun je gewoon met jouw MMBS rijden zoals je gewend bent. Het is wel belangrijk dat je even de voertuigverplichtingen na registratie controleert. Heb je bijvoorbeeld een kentekenplaat nodig? Dan moet je zorgen dat je deze bij een door de RDW erkende kentekenplaatfabrikant aanschaft.

Sluit direct een MMBS verzekering af!

Via Alpina.nl kun je gemakkelijk een indicatie van de maandelijkse premie berekenen. Je hoeft hiervoor alleen maar een paar gegevens in te vullen over het voertuig en jouw leeftijd. Dit geef je alvast een idee van de hoogte van de maandelijkse premie. Vervolgens kun je een definitieve offerte aanvragen. Spreekt het voorstel je aan? Dan kun je direct en eenvoudig de MMBS verzekering afsluiten.

Bereken direct de premie van jouw MMBS verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op