MMBS kenteken

Een Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid (MMBS) is een voertuig met een maximumsnelheid van 25 km/u of 45 km/u. Voor 2021 was een MMBS vrijgesteld van kentekenplicht, maar sinds kort geldt er ook een kentekenplicht voor (land)bouwvoertuigen, waaronder de MMBS. Op Alpina.nl leest u alles over het MMBS kenteken.

MMBS verzekering afsluiten? Bereken uw premie!

MMBS kenteken aanvragen

Op de website van de RDW kunt u uw MMBS registreren. Hiervoor moet u inloggen met uw DigiD. Hou een aantal gegevens over het voertuig bij de hand houden, zoals het Voertuig Identificatie Nummer (VIN), merk en handelsbenaming van het voertuig en het bouwjaar. Nadat u de kosten van €18,- heeft betaald via iDeal krijgt u een bevestigingsmail van de RDW. Nadat de aanvraag is goedgekeurd, krijgt u het kentekenbewijs binnen 20 werkdagen opgestuurd. Een werkdag later krijgt u de tenaamstellingscode.

MMBS kenteken overschrijven

Als u een MMBS heeft gekocht, moet de eigenaar het kenteken op uw naam laten zetten. Dit noemen we overschrijven. Hoe de overschrijving gaat, hangt af van waar u de MMBS heeft gekocht. Dit kan bijvoorbeeld een andere particulier zijn, maar ook een rechtspersoon of een door de RDW erkend bedrijf. U kunt de overschrijving online regelen, maar ook bij een kentekenloket, RDW-keuringsstation of een RDW-balie.

Kentekenplaat MMBS

Hoewel een MMBS nu registratie- en kentekenplicht heeft, hoeven niet alle MMBS’en een kentekenplaat te hebben. Uw MMBS moet een kentekenplaat hebben als:

  • Deze harder rijdt dan 25 km/u
  • Deze ontheffingsplichtig is

Als uw MMBS niet harder rijdt dan 25/u is een kentekenplaat niet verplicht tot 1 januari 2025. Vanaf 1 januari 2025 hebben alle voertuigen een kentekenplaatplicht.

MMBS zonder kenteken

De registratieplicht voor MMBS is voor voertuigen die in gebruik zijn genomen vóór 1 januari 2021. Als u uw MMBS voor i januari 2022 registreert, hoeft uw voertuig niet gekeurd te worden.

In afwachting van uw kentekenbewijs en de tenaamstellingscode kunt u gewoon met uw MMBS rijden zoals u gewend bent. Het is wel belangrijk dat u even de voertuigverplichtingen na registratie controleert. Heeft u bijvoorbeeld een kentekenplaat nodig? Dan moet u zorgen dat u deze bij een door de RDW erkende kentekenplaatfabrikant aanschaft.

Sluit direct een MMBS verzekering af!

Via Alpina.nl kunt u gemakkelijk een indicatie van de maandelijkse premie berekenen. U hoeft hiervoor alleen maar een paar gegevens in te vullen over het voertuig en uw leeftijd. Dit geeft u alvast een idee van de hoogte van de maandelijkse premie. Vervolgens kunt u een definitieve offerte aanvragen. Spreekt het voorstel u aan? Dan kunt u direct en eenvoudig de MMBS verzekering afsluiten.

Bereken direct de premie van uw MMBS verzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 19-01-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op