Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat is de beste motorverzekering?

Als u pas een mooie motor heeft aangeschaft, bent u natuurlijk op zoek naar de beste motorverzekering. Door een goede motorverzekering af te sluiten kunt u altijd veilig de weg op. U weet dan zeker dat u bij schade goed verzekerd bent. Maar hoe vind u de beste motorverzekering eigenlijk? In dit artikel op Alpina.nl hebben we al onze tips voor het vinden van de beste motorverzekering voor u op een rijtje gezet!

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

beste motorverzekering

In 4 stappen de beste motorverzekering vinden

Waarschijnlijk bent u het liefste zo min mogelijk tijd kwijt aan het vinden van de beste motorverzekering. Vaak kiezen mensen daarom voor de eerste de beste, goedkope motorverzekering die ze kunnen vinden. Het kan dan echter zo zijn dat u minder goed verzekerd bent dan u misschien zou willen. Voor een nieuwe motor met een hoge dagwaarde kan de goedkoopste motorverzekering te weinig dekking bieden. Bij schade of diefstal krijgt u dan te weinig of zelfs niets uitgekeerd van de verzekeraar. Om de beste motorverzekering te vinden is het daarom van belang dat u verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. Het vergelijken van motorverzekeringen kan op Alpina.nl binnen een paar minuten. In 4 stappen heeft u al de beste motorverzekering gevonden:

1: Vul een aantal persoonsgegevens en het kenteken van uw motor in
2: Kies de gewenste dekking (WA, WA + beperkt casco of Allrisk)
3: Selecteer eventueel aanvullende dekkingen
4: Vergelijk motorverzekeringen op prijs én inhoud

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke factoren spelen een rol bij het vinden van de beste motorverzekering?

Er zijn een aantal zaken van belang bij het vinden van de beste motorverzekering. Een verzekeraar kijkt bij het bepalen van de premie naar diverse factoren, zoals:

  • Uw leeftijd
  • Uw woonplaats
  • De gewenste dekking
  • Uw opgebouwde schadevrije jaren

Wat is de beste dekking voor mijn motor?

Bij het afsluiten van een motorverzekering maakt u de keuze uit één van de drie dekkingen. Bij het kiezen van de juiste dekking is de dagwaarde van uw motor van belang. Voor een wat oudere motor met een lage dagwaarde loont het niet om de uitgebreidste en duurste dekking af te sluiten. Dat betekent echter ook niet dat u alleen een WA-verzekering kunt afsluiten als uw motor al wat ouder is. Motor houden vaak een flinke dagwaarde, ook als ze wat ouder zijn. Daarom kan het alsnog lonen om een uitgebreide motorverzekering af te sluiten. Met onze online vergelijkingstool kunt u gemakkelijk de prijzen van alle verzekeringsvormen met elkaar vergelijken.

Sluit direct een motorverzekering af op Alpina.nl!

Heeft u de beste motorverzekering gevonden? Dan kunt u deze bij ons direct online afsluiten! Heeft u nog vragen of wilt u even overleggen met onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op. Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 6883700. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op