800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Afsluiten van een motorverzekering op de naam van een ander verstandig?

Het behalen van het motorrijbewijs is een mooi moment. Jong of oud: motorrijden wordt in veel gevallen gezien als een hobby. Wel is het zo dat motorrijden gevaarlijker kan zijn dan het rijden in de auto. Het verzekeren van een motor is mede om die reden ontzettend belangrijk (en met betrekking tot WA verzekering verplicht). En juist door het gevaarlijke karakter van motorrijden, wil de premie nogal eens hoog uitvallen voor jongere bestuurders. Hetzelfde geldt voor nieuwe motorrijders (niet jongeren) die nog geen schadevrije jaren hebben opgebouwd. Hierbij wordt nog weleens gedacht aan het afsluiten van een motorverzekering op naam van een ander. Maar is dit nu wel zo verstandig?

Motor op naam van ouders verzekeren?

Veel jongeren willen een motorverzekering afsluiten op naam van de ouders. Dit biedt financieel voordeel voor de jongere. Daarnaast leeft de gedachte dat de jongere nu kan profiteren van de opbouw van schadevrije jaren door de ouder. Dit is vaak ten onrechte…

Overzicht dekkingen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen motor

WA Beperkt Casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen motor

WA Volledig Casco (All-Risk)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen motor
motorverzekering op naam ander

In principe motorverzekering op andere naam niet de bedoeling…

Het is begrijpelijk dat men de keuze maakt een motorverzekering af te sluiten op andermans naam, indien voornoemde redenen van toepassing zijn. Maar wist u dat dit formeel gezien een riskante keuze is? Het is in principe namelijk zo dat wanneer u de verzekering afsluit, u ook degene dient te zijn die verantwoordelijk is (verzekerbaar belang). In feite is de kentekenhouder de verzekeringsplichtige.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat zijn de gevolgen van motorverzekering op andere naam?

Geeft u ten onrechte niet door wie de daadwerkelijke regelmatig bestuurder is? Dan pleegt u verzekeringsfraude. De gevolgen van deze fraude kunnen flink zijn. Wist u bijvoorbeeld dat een verzekeraar niet verplicht is schade te vergoeden in dergelijke gevallen? Schade kan soms in de honderdduizenden euro’s lopen. In dat kader is het eigenlijk best prettig om gewoon transparant te zijn naar uw verzekeraar en de juiste informatie op te geven.

Sluit uw motorverzekering af bij Alpina

Heeft u vragen over het afsluiten van een motorverzekering op de naam van een ander? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij adviseren u graag hierover. Daarnaast kunt u bij ons ook een motorverzekering afsluiten. Wij bieden goede voorwaarden en ondersteunen u van A tot Z.

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op