Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Motorverzekering beginnend bestuurder

Motorverzekering beginnend bestuurder, waar moet u op letten?

U wilt uw motorrijbewijs halen of heeft deze net gehaald. Een motor kopen is dan een logische tweede stap, maar heeft u al wel nagedacht over een motorverzekering en waar u op moet letten? In Nederland zijn er ongeveer 750 duizend motoren op de weg. U bent dus zeker niet de enige die vragen heeft gehad over een bijpassende verzekering. Waar u op moet letten als beginnend bestuurder van een motor en wat een goede motorverzekering is? Dat wordt toegelicht in dit handige artikel over de motorverzekering beginnend bestuurder.

motorverzekering beginnend bestuurder

Motorverzekering afsluiten als beginnend bestuurder

Een motorrijbewijs bestaat uit drie verschillende klassen. Afhankelijk van uw leeftijd en de klasse van de motor kunt u een rijbewijs halen en een motor rijden. Dit is voornamelijk op jonge bestuurders van toepassing, aangezien zij niet op elke klasse motor mogen rijden. De drie verschillende klassen zijn:

  • Lichte motor, rijbewijs A1;
  • Middelzware motor, rijbewijs A2;
  • Zware motor, rijbewijs A.

Met rijbewijs A mag u op alle verschillende motoren rijden, maar niet andersom. Het is verstandig om dit eerst na te gaan alvorens het afsluiten van een motorverzekering. De premie kan namelijk per klasse verschillend zijn.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Verschillende dekkingen voor uw motor beginnend bestuurder

Een motor moet, net als alle andere gemotoriseerde voertuigen die op de Nederlandse wegen toegestaan zijn, minimaal een WA verzekering hebben. Wel bestaan er uitgebreidere dekkingen dan de WA-verzekering alleen. Een WA-verzekering is de minst uitgebreide verzekering. Daarnaast heeft u keuze uit: WA Beperkt Casco en Allrisk dekking. De WA Beperkt Casco vergoed ook Diefstal en Brandschade en de Allrisk verzekering dekt ook schade die u aan uw eigen motor veroorzaakt.

Afhankelijk van uw wensen kunt u een dekking afsluiten. Ook is het goed om een afweging te maken op basis van de waarde en ouderdom van de motor die u heeft. Bij een motor van 12 jaar oud wegen de kosten van een Allrisk verzekering waarschijnlijk niet op tegen hetgeen u uitgekeerd zal krijgen bij schade. Dit is anders met een gloednieuwe motor.

Schadevrije jaren en de hoogte van de motorverzekering beginnend bestuurder

Net als bij de autoverzekering kunt u bij de motorverzekering ook schadevrije jaren opbouwen. Als beginnend bestuurder heeft u nog geen schadevrije jaren, maar dit kunt u wel opbouwen. Als u geen beginnend bestuurder meer bent kan het aantal schadevrije jaren zorgen voor een flinke korting op uw verzekering. Zo krijgt u een steeds goedkopere motorverzekering.

Nieuwwaarderegeling motorverzekering beginnend bestuurder

Als u een nieuwe motor heeft gekocht en u gaat een motorverzekering afsluiten, dan kunt u ook de nieuwwaarderegeling kiezen. Met de nieuwwaarderegeling kunt u bij de meeste verzekeraars uw motor drie jaar lang voor de nieuwwaarde verzekeren. Deze regeling kunt u voor alle drie de dekkingen afsluiten.

Sluit uw motorverzekering beginnend bestuurder af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een motorverzekering af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u de beste verzekeringen bieden. Heeft u nog twijfels of vragen over onze motorverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op