800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Oldtimer kopen

De oldtimer is ongekend populair. Wanneer u van plan bent om een oldtimer aan te schaffen, zijn er veel punten waar u rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om na te denken over wat voor u een goede keuze is qua oldtimer. Daarnaast zijn er verschillende manieren om aan deze auto te komen. Bent u van plan om een oldtimer te kopen om deze te verbouwen? Wellicht is het dan handig om te kijken naar het schorsen van het kenteken tijdens de klusperiode. Dit scheelt een hoop geld in de periode dat u niet in de oldtimer rijdt. We helpen u op weg bij het maken van een goede keuze voor een oldtimer en de daarbij horende oldtimerverzekering.

Welke oldtimer kiest u?

Voordat u bepaalt welke oldtimer u kiest, is het van belang dat u zich verdiept in de volgende punten. Bepaal van tevoren of u wilt klussen aan de oldtimer en welke klussen u dan zelf uit zou kunnen en willen voeren. Maak hierbij een kosten- en tijdindicatie en kies daarna welke oldtimer het beste bij u past.

Uw oldtimer restaureren

Vindt u het leuk om te klussen aan oldtimers? Heeft u hier wel of geen ervaring mee? Wilt u uw oldtimer restaureren? Dit is belangrijk om voorafgaand aan de aankoop te bepalen. Als u ervaring heeft met het klussen aan oldtimers is het voor u minder lastig om te bepalen hoeveel tijd en geld u hieraan zal besteden. Veel mensen die een oldtimer aanschaffen met als doel deze te restaureren, onderschatten het klussen aan een oldtimer. Wees dus realistisch in het bepalen welke taken u zelf kunt uitvoeren en welke taken u eventueel uit wilt besteden.

Inventariseer de kosten

Als u heeft bepaald wie wat gaat doen, kunt u de kosten gaan inventariseren. De kosten hangen ook af van het soort oldtimer en de staat waarin de oldtimer verkeert. Een relatief goedkope oldtimer is niet altijd een betere optie dan een oldtimer die duurder is, maar in een betere staat verkeert. Bij de aanschaf van een oldtimer is het verstandig om dit niet te doen met het doel om eraan te verdienen. Koop een oldtimer vanuit passie en reken u niet rijk, maar wees realistisch.

Maak een tijdsindicatie

Naast het maken van een schatting van de kosten is het maken van een schatting in tijd ook belangrijk. Koopt u de oldtimer om er jaren aan te gaan klussen of hoopt u binnen een paar maanden klaar te zijn? Hoeveel tijd bent u van plan om te besteden aan de restauratie van uw oldtimer?

Dit heeft natuurlijk ook te maken met uw persoonlijke situatie. Wanneer u een fulltime baan heeft, zal het klussen aan uw oldtimer voornamelijk ’s avonds en in het weekend gebeuren. Wees realistisch in het maken van de planning en hou ook rekening met eventuele problemen waar u tegenaan zou kunnen lopen, zodat het klussen langer zal duren. Het is belangrijk dat u met plezier aan uw oldtimer kunt blijven klussen en dat u het niet als last gaat zien.

Welke oldtimer past bij u?

Als u de belangrijke richtlijnen voor de keuze van uw oldtimer bent nagegaan, kunt u de keuze gaan maken. Wanneer u minder tijd en kennis heeft, is het verstandig om een oldtimer te kiezen die qua techniek niet zo ingewikkeld is. Als u al veel ervaring heeft, vindt u het misschien leuk om meer uitdaging te krijgen. In dat geval is het wellicht interessant om een ingewikkeld model te kiezen dat niet veel voorkomt. Let hierbij wel op dat zeldzame modellen vaak duurder zijn en onderdelen vinden voor zo’n weinig voorkomende auto is ook een stuk lastiger. Daarnaast zijn er minder mensen met wie u ervaringen kunt uitwisselen en kennis kunt delen. Heeft u niet veel geld om uit te geven aan het klussen? Kies dan voor een oldtimer waaraan u weinig hoeft te doen.

Als u eenmaal één of twee oldtimers op het oog heeft, is het verstandig om de voor- en nadelen van deze auto’s op een rijtje te zetten. Dit helpt om een bewustere keuze te maken, waar u later geen spijt van zult krijgen.

Bij het vergelijken van de oldtimers kunt u ook nagaan wat de verzekering kost. Als hier verschil in zit, kunt u kiezen voor de oldtimer met de laagste premie.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op