800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan
Oldtimer-populair
Home Blog oldtimer Oldtimer populair

De oldtimer is ongekend populair

11 jan 2019
3 min leestijd

Het aantal oldtimers in Nederland is het afgelopen jaar toegenomen met 2,1% ten opzichte van 2017.

Er wordt gesproken van een oldtimer als een personenauto ouder is dan 30 jaar. De oldtimer is populairder dan ooit. Dat blijkt uit cijfers van de BOVAG en RDC.

Eind 2018 stonden er 200.061 oldtimers ingeschreven. Bent u in het bezit van een oldtimer? Op alpina.nl kunt u een goedkope oldtimerverzekering afsluiten. Onze handige online tool toont u, in minder dan 5 minuten, meer dan 5 oldtimerverzekeringen. Wij zorgen ervoor dat u nooit teveel betaalt voor een oldtimerverzekering.

Import en export van oldtimers

Steeds meer oldtimers worden geïmporteerd en veel minder oldtimers worden geëxporteerd.
Werden er in 2014 nog 4.137 oldtimers geïmporteerd, vorig jaar waren dit er 4.562. Het aantal oldtimers dat geëxporteerd werd daalde fors. In 2014 waren er 18.864 klassiekers die ons land verlieten. Afgelopen jaar waren dit er nog maar 7.838. Het aantal oldtimers dat in Nederland blijft, stijgt hierdoor fors.

De populairste oldtimers

De Volkswagen Kever is de populairste oldtimer in Nederland. De Citroën 2CV, oftewel de Lelijke Eend volgt op een tweede plek. Niet alleen deze oldtimers zijn populair. Ook de Fiat 500 is terug te vinden in de top 10, op de zevende plaats. Andere populaire oldtimers zijn de Volkswagen Golf, de Mercedes 200-serie en de Mercedes S-klasse.

Een reden voor de populariteit van oldtimers is de economische groei in Nederland. Voor veel mensen is het hierdoor mogelijk om hun droom te realiseren door het aanschaffen van een oldtimer. Daarnaast speelt het langdurige lage rentepercentage ervoor dat mensen op zoek gaan naar een rendabele belegging. Een oldtimer kan, afhankelijk van merk, model en de staat van het voertuig, een zeer hoge waarde hebben. Veel oldtimers zijn de afgelopen jaren fors in waarde gestegen.

Oldtimerverzekering vergelijken

Bent u de trotse eigenaar van een oldtimer? Deze wilt u natuurlijk zo goed en goedkoop mogelijk verzekeren.
Er is maar één manier om erachter te komen welke oldtimerverzekering de beste is, namelijk door te vergelijken.
Het zou zonde zijn om niet te vergelijken. Dit kan tot gevolg hebben dat u teveel betaalt, bovendien kost het vergelijken u maar een paar minuten.

Vrijwel alle verzekeraars bieden dezelfde dekkingen in de oldtimerverzekering, maar toch zijn de premieverschillen zeer groot. De duurste verzekeraar vraagt vaak zelfs dubbel zoveel als de goedkoopste verzekeraar. Het verschil is moeilijk te verklaren, maar het is eenvoudig om er voordeel uit te halen. Door te vergelijken, speelt u verzekeraars min of meer tegen elkaar uit.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op