Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe zit het met schadevrije jaren bij een oldtimerverzekering?

U heeft uw oldtimer nu al een tijd verzekerd. Gelukkig heeft u nog nooit gebruik hoeven maken van uw verzekering. U bent namelijk een ervaren rijder en de oldtimer staat voor het grootste deel van het jaar toch in de stalling. Doordat u nog nooit schade heeft gereden, heeft u zogenoemde schadevrije jaren opgebouwd.

Maar wat houdt het opbouwen van schadevrije jaren in? En wat voor gevolgen hebben schadevrije jaren voor uw oldtimerverzekering? In deze blog legt Alpina uit wat schadevrije jaren voor u betekenen.

Wat zijn schadevrije jaren?

Schadevrije jaren zijn de jaren waarin u een autoverzekering heeft afgesloten en er geen schade is geclaimd die invloed heeft op de opgebouwde schadevrije jaren. Op basis van uw schadevrije jaren, krijgt u korting op de premie van uw autoverzekering. Dit wordt ook wel de no-claimkorting genoemd. U doet namelijk geen claim op uw verzekering.

Uw no-claimkorting begint bij de meeste verzekeraars al vanaf het eerste schadevrije jaar dat u heeft. Elk jaar dat u daarop geen schade heeft geclaimd, komt er een kortingspercentage bij. Zo kunt u na het eerste jaar 25% korting krijgen en na het tweede jaar 35%. Deze percentages lopen op totdat u na een bepaald aantal jaar het maximum aan korting heeft bereikt.

Oldtimerverzekering schadevrije jaren

Oldtimerverzekering kent geen schadevrije jaren

Op een oldtimerverzekering bouwt u geen schadevrije jaren op. De premie is een vaste premie. Ongeacht of u een schade claimt de premie verandert niet. Daar staat tegenover dat de premie al heel laag is. Veel lager dan bij een reguliere autoverzekering. Dit komt omdat u de oldtimer beperkter mag gebruiken. Zo is er een limiet aan het gebruik en aan het aantal kilometers wat u met het voertuig mag rijden per jaar.

Oldtimerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Bereken online de premie voor uw oldtimerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op