800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Wegenbelasting ook voor oldtimer

Eén van de voorstellen van het nieuwe kabinet is dat er voor oldtimers ook wegenbelasting betaald moet worden.

De oldtimereigenaren zijn woedend op het kabinet. Hun hobby wordt door dit voorstel veel duurder. Want naast een oldtimerverzekering dienen zij dan ook wegenbelasting te betalen voor hun oldtimer(s). Liefhebbers van oldtimers zijn bang dat zij door de hoge kosten hun auto(s) moeten verkopen. Voor mensen met meerdere auto’s komt de klap hard aan. De kosten voor iemand met bijvoorbeeld 5 oldtimers kan oplopen tot ongeveer € 3000,-.

oldtimerverzekering

Waarom wegenbelasting voor oldtimers

Er rijden steeds meer klassiekers op de wegen van Nederland. Oude dieselauto’s bijvoorbeeld doen het nog prima, maar veroorzaken wel veel milieuvervuiling. Volgens Willem Posthumus Meyjes (secretaris) van de Federatie Historische Automobiel- en motorfietsclub, worden alle oldtimer eigenaren door dit voorstel over één kam geschoren en dit zou nergens op slaan.

Oplossing

Een oplossing om de kosten te drukken is het kenteken van uw oldtimer(s) te schorsen. Hierdoor hoeft u geen wegenbelasting te betalen voor de oldtimer. Dit houdt wel in dat er niet gereden mag worden met de klassiekers. Dit is een grote teleurstelling voor de liefhebbers, deze willen natuurlijk het liefst ritjes rijden in hun trotse bezittingen.

Verzekering afsluiten

Wilt u uw oldtimer verzekeren? Klik wanneer u meer informatie zoekt over een oldtimerverzekering of direct de premie wenst te vergelijken hier.

Bron: rtll.nl

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op