800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Kan ik als 18-jarige een quadverzekering afsluiten?

Ben je 18 jaar en heb je net een quad gekocht? Dan moet je deze ook verzekeren. Je bent namelijk verplicht om voor elk motorvoertuig minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Als je op zoek gaat naar een passende quadverzekering zal je merken dat dit voor een 18-jarige vaak een stuk duurder is dan voor een oudere bestuurder. Op Alpina.nl leggen we je uit hoe dit komt en hoe je als 18-jarige alsnog een goedkope quadverzekering kunt afsluiten.

Quadverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

quadverzekering 18 jaar

Quadverzekering stuk duurder voor een 18-jarige

Helaas betalen jonge bestuurders vaak een (veel) hogere premie voor een verzekering. Dit komt doordat verzekeraar jongere bestuurders tot 24 jaar zien als een groter risico, omdat ze gemiddeld vaker schade veroorzaken dan oudere bestuurders. Om dit risico in te dekken rekenen ze een hogere premie voor de verzekering. Voor sommige verzekeraars gaat dit echter nog niet ver genoeg. Zij leggen in de polisvoorwaarden ook nog een extra eigen risico vast voor het geval er schade wordt aangericht. Niet alle verzekeraars doen dit, maar het is verstandig om de polisvoorwaarden van een verzekeraar goed door te lezen voordat je de verzekering afsluit.

Quadverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke factoren zijn nog meer van invloed naast mijn leeftijd?

Naast je leeftijd zijn er nog een aantal andere factoren van invloed op de hoogte van de premie. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • De dekking die je kiest
  • Het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd (hoewel dat voor een 18-jarige niet van toepassing zal zijn)
  • Het gewicht van de quad
  • Je woonplaats

Een verzekeraar kijkt o.a. naar het gewicht van de quad, omdat een zwaardere quad meer schade kan veroorzaken dan een lichte(re) quad. Ook uw leeftijd is van belang voor de verzekeraar. Jongere bestuurders betalen vaak meer dan oudere bestuurders, omdat ze gemiddeld meer schade veroorzaken. Als u een jonge bestuurder bent, moet u er dus rekening mee houden dat de premie voor u hoger uitvalt.

Als 18-jarige toch een goedkope quadverzekering afsluiten

Bij verzekeringen geldt: hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie. Voor een 18-jarige zal de uitgebreidste quadverzekering, de WA + Diefstal, Brand en Aanrijding, dus behoorlijk duur uitvallen, omdat dit al de duurste en uitgebreidste dekking is. Kijk bij het kiezen van de dekking dus ook naar je quad. Heb je een hele nieuwe of dure quad? Dan is de duurste verzekering misschien toch een verstandige keuze. Heb je echter een wat oudere quad? Dan kan je ook besparen op de kosten door een minder uitgebreide dekking te nemen.

Sluit een quadverzekering af via Alpina

Voor iedereen hebben wij een passende quadverzekering. Je hoeft niet de eerste de beste verzekering af te sluiten. Door gebruik te maken van onze online vergelijkingstool kun je eerst vergelijken op prijs én inhoud. Zo weet je zeker dat je geen te dure quadverzekering afsluit. Wil je advies inwinnen of heb je nog een aantal vragen? Neem dan vooral contact met ons op! Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken. Je kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor een quadverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op