Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Biedt de quadverzekering ook dekking tegen letselschade?

De eigenaar van een quad is verplicht om een quadverzekering af te sluiten. Het is namelijk een motorrijtuig, en hier kleven gevaren aan. De bestuurder van een quad is kwetsbaar in het verkeer. Een quad is stabieler dan een motor, maar is qua veiligheid niet te vergelijken met een auto.

Het huren van een quad tijdens zonvakanties is populair. Dat blijkt ook uit de ongevallencijfers. In landen als Spanje, Griekenland en Turkije kunt u goedkoop een quad huren, maar de huurders beseffen zich onvoldoende dat het besturen van een quad iets anders is dan het besturen van een auto. De verhuurder regelt over het algemeen wel een verzekering, maar daar zijn de bestuurders zelf soms niet volledig mee geholpen.

De quadverzekering keert niet uit bij letsel van de bestuurder

Bij een ongeval vergoedt de quadverzekering eventueel de schade aan de tegenpartij en de schade aan de quad. Als de tegenpartij door uw toedoen letselschade heeft opgelopen, draagt de quadverzekering de lasten, maar niet de lasten als u als bestuurder zelf letsel oploopt. Als de aansprakelijkheid bij de tegenpartij ligt, kan de verzekeraar van de tegenpartij aansprakelijk gesteld worden voor uw letselschade.

Biedt quadverzekering dekking tegen letselschade

Zijn opzittenden wel meeverzekerd?

Ja, letselschade van een opzittende kan wel geclaimd worden op de quadverzekering. De WA-dekking van de quad biedt hier namelijk dekking tegen. Als de tegenpartij aansprakelijk is voor de schade, kan de opzittende de claim neerleggen bij de verzekeraar van de tegenpartij. Ook bij het overlijden van een passagier op de quad volgt er een uitkering uit de quadverzekering. Er moet natuurlijk wel sprake zijn van aansprakelijkheid

Aanvullend kiezen voor de ongevallen opzittenden of de schadeverzekering opzittenden?

Deze twee verzekeringen kunt u ter aanvulling op de quadverzekering afsluiten. De ongevallen opzittenden verzekering is goedkoper dan de schadeverzekering opzittenden. In de dekking zit ook een belangrijk verschil. De ongevallen opzittenden keert bij blijvende invaliditeit en bij overlijden van één van de opzittenden eenmalig een bedrag uit. Bij overlijden bijvoorbeeld €10.000 en €25.000 bij zwaar letsel.

De schadeverzekering opzittenden keert bijvoorbeeld ook schade aan spullen van de opzittenden uit. Zoals kleding of een tas. Maar deze verzekering biedt ook een ruimere dekking bij letselschade. Met de door de ongevallen opzittenden verzekerde uitkering van €25.000 is het leed nog niet opgevangen bij blijvende invaliditeit. De schadeverzekering opzittenden keert de werkelijke schade uit. Bij arbeidsongeschiktheid kan de financiële schade het veelvoudige van €25.000 zijn.

Een aanvullende verzekering naast de quadverzekering is dus zeker aan te raden.

Bereken direct de premie van uw quadverzekering!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op