800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Wat is er precies gedekt bij een scheiding?

Bij een rechtsbijstandverzekering kunt u zelf de dekking kiezen door het kiezen van modules. Op deze manier kunt u de verzekering op uw eigen wensen afstemmen. Een van de modules is de rechtsbijstand ‘consument en wonen’. In deze module is ook een scheiding opgenomen. Wat is er precies verzekerd bij een scheiding?

Een scheiding is een zeer ingrijpende gebeurtenis. U komt in een emotionele periode terecht. Die periode wilt u het liefst zo goed en zo snel mogelijk afsluiten. Hieronder staat waar u precies wel en niet recht op heeft bij een scheiding.

Rechtsbijstandverzekering scheiding

Rechtsbijstandverzekering scheiding

Bij een scheiding is de dekking door de rechtsbijstandverzekering vaak beperkt. Dit heeft er mee te maken dat het een geschil betreft tussen twee verzekerden op dezelfde polis.
Wanneer er dekking is, is dit vaak alleen voor mediation. Bij mediation worden u en uw partner geholpen door een onafhankelijke (derde) partij. Deze partij wordt de mediator genoemd. Hij of zij helpt bij het maken van afspraken en houdt rekening met zowel (de gevoelens van) u als uw partner.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

De mediator geeft duidelijke informatie en begeleidt en ondersteunt bij het maken van afspraken. Hierbij analyseert hij of zij jullie wensen en helpt op deze manier om de scheiding zonder frustraties tot een goed einde te brengen. Wanneer jullie vastlopen, komt de mediator met alternatieven. Het hangt van jullie situatie af waar jullie afspraken over moeten maken.

Het bedrag dat u maximaal kunt besteden vanuit uw rechtsbijstandverzekering, kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden. Als u meer kosten maakt dan het bedrag waar u voor verzekerd bent, zijn die kosten voor eigen rekening.

Rechtsbijstandverzekering echtscheiding

Bij de meeste rechtsbijstandverzekeringen is er een lange wachttijd, omdat een echtscheiding best vaak voorkomt. Het is dus belangrijk dat u er rekening mee houdt dat u er voor een scheiding pas na een (paar) jaar gebruik van kunt gaan maken. Wacht dus niet te lang met het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Het komt vaak voor dat mensen pas aan een rechtsbijstandverzekering denken als het te laat is.

Voordat u een rechtsbijstandverzekering af gaat sluiten, is het belangrijk dat u eerst de rechtsbijstandverzekeringen vergelijkt en kijkt welke modules en dekkingen er bij een echtscheiding mogelijk zijn. U kunt onderaan deze pagina gemakkelijk uw premie berekenen en desgewenst direct de verzekering afsluiten.

Naast de module ‘consument en wonen’ is de basis rechtsbijstandverzekering ook uit te breiden met andere modules, namelijk:

Meer informatie over de dekkingen van deze modules vindt u op de pagina ‘dekking rechtsbijstandverzekering

Haal het meeste uit uw rechtsbijstandsverzekering scheiding

Hoe maakt u het beste gebruik van uw rechtsbijstandsverzekering scheiding? Wij geven u een aantal tips.

Maak gelijk gebruik

Denkt u uw rechtsbijstandsverzekering scheiding nodig te hebben? Maak er dan direct gebruik van. Ga niet eerst zelf onnodig kosten maken, terwijl u een rechtsbijstandsverzekering heeft. Het is namelijk mogelijk dat wanneer u achteraf een schadeclaim indient voor rechtsbijstand uw verzekeraar dit niet meer vergoed. Dit heeft ermee te maken dat zij veelal gebruik maken van hun eigen rechtsbijstandverleners.

Gebruik ook extra mogelijkheden

Is mediation een optie? Maak hier dan ook zeker gebruik van. Het is veelal minder tijdsintensief en als u uit uw geschil komt doormiddel van mediation, zijn partijen veelal blijer af. Zij zijn namelijk samen tot een oplossing voor het geschil gekomen.

Sluit uw rechtsbijstandsverzekering scheiding af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een rechtsbijstandsverzekering scheiding af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af bij Alpina! Dankzij ons grote aanbod aan modules sluit u altijd de juiste verzekering af. Heeft u nog twijfels of vragen over onze rechtsbijstandsverzekering scheiding? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie van uw rechtsbijstandverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op