800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Valt mijn gezin onder de dekking van mijn rechtsbijstandverzekering?

Veel mensen zien een rechtsbijstandverzekering als een overbodige luxe. Want hoe vaak kom je nou daadwerkelijk in een conflict terecht? Toch kan het verstandig zijn om eens naar een rechtsbijstandverzekering te kijken, want juist in het dagelijks leven kunnen allerlei conflicten ontstaan. Niet alleen bij uzelf, maar ook bij de rest van uw gezin. Maar als u een rechtsbijstandverzekering afsluit, is uw gezin dan ook meeverzekerd?

rechtsbijstandverzekering gezin

Rechtsbijstandverzekering voor het hele gezin

Als u een rechtsbijstandverzekering afsluit, geeft u uw gezinssituatie door. Zodra de verzekering is afgesloten is uw hele gezin verzekerd van rechtsbijstand. Onder het gezin vallen niet alleen partner en inwonende kinderen, maar ook:

  • Uitwonende kinderen, bijvoorbeeld vanwege studie
  • Inwonende ouders of schoonouders
  • Inwonend personeel, zoals een au-pair of huidhoudster

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke rechtsbijstandverzekering moet ik afsluiten voor mijn gezin?

Juist voor een gezin kan een rechtsbijstandverzekering belangrijk zijn. Stel dat uw partner of uw kind wordt aangereden op de fiets? Of dat er een conflict ontstaat met uw buren? Of dat u door een winkel niet serieus wordt genomen bij een klacht over een gebrekkig product? In al deze situaties komt rechtsbijstand goed van pas.

Welke rechtsbijstandverzekering u moet afsluiten, hangt af van uw persoonlijke situatie. U kunt kiezen uit diverse modules, zoals Consument en Wonen, Fiscaal en VermogenWerk en Inkomen en Verkeer. Natuurlijk weet u nooit van te voren in wat voor juridisch conflict uw gezin terechtkomt. Daarom moet u goed bedenken in welke situaties u goed verzekerd zou willen zijn. Wanneer is juridische hulp voor u en uw gezin echt onmisbaar? Daarnaast kunt u kijken of er een overlap is met andere verzekeringen die u heeft lopen. Heeft u bijvoorbeeld al rechtsbijstand meeverzekerd bij uw autoverzekering? Dan is de module Verkeer voor u overbodig.

Hogere premie

Bij een rechtsbijstandverzekering voor het gezin betaalt u een iets hogere premie dan wanneer u een rechtsbijstandverzekering voor u alleen of uzelf en uw partner afsluit. Het verschil is echter niet heel groot. Bovendien zijn met een gezinsdekking ook eventuele inwonende (schoon)ouders meeverzekerd. Bekijk hier het verschil in kosten tussen een rechtsbijstandverzekering voor het gezin en een rechtsbijstandverzekering voor een alleenstaande.

Daarnaast zijn vaak er grote premieverschillen tussen de verschillende verzekeraars. Verandert er iets in uw gezinssituatie? Dan kan het zijn dat u bij een andere rechtsbijstandsverzekeraar goedkoper uit bent. Daarom is het verstandig om rechtsbijstandverzekeringen te vergelijken om te zien bij welke verzekeraar u het goedkoopste verzekerd bent.

Veranderingen doorgeven

Heeft u al een rechtsbijstandverzekering afgesloten, maar verandert uw gezinssituatie? Bijvoorbeeld omdat u gaat trouwen, gaat scheiden of een kind krijgt? Geef dit dan altijd door aan uw verzekeraar. Het is belangrijk dat een verzekeraar op de hoogte is van veranderingen, omdat de premie van de verzekering en eventueel de dekking hierop aangepast moet worden. Als u de verandering niet doorgeeft en vervolgens een schade claimt, heeft u kans dat de verzekeraar geen vergoeding uitkeert. Zorg er dus voor dat u wijzigingen altijd op tijd doorgeeft. Hier vindt u hoe u wijzigingen moet doorgeven.

Sluit een rechtsbijstandverzekering af voor uw gezin via Alpina

Wilt u een rechtsbijstandverzekering voor uw gezin afsluiten? Dan bent u bij Alpina aan het goede adres! Via onze online vergelijkingstool kunt u gemakkelijk verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Kijk niet alleen naar de premies, maar ook naar de dekking en de polisvoorwaarden. Heeft u de beste rechtsbijstandverzekering voor het hele gezin gevonden? Dan kunt u deze eenvoudig online afsluiten. Als u nog vragen heeft kunt u ons altijd bereiken op telefoonnummer 088 – 6883700 of ons een bericht sturen via de chatfunctie, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw rechtsbijstandverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op