800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Veelgestelde vragen over een rechtsbijstandverzekering

Is alle productinformatie op de website volledig of zijn er kleine lettertjes?

Op de verschillende pagina’s op onze website proberen we u zo helder mogelijk uitleg te geven over onze producten. We geven hier ook zoveel mogelijk de mitsen en maren van de producten weer. Ook hebben we per product de veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. Hiermee proberen we u zoveel mogelijk informatie te verstrekken over de producten die wij aanbieden.

Wij werken samen met meerdere verzekeraars, die ieder hun eigen voorwaarden hanteren voor de verschillende producten. Hier kunnen behoorlijke verschillen in zitten. We willen benadrukken dat u altijd de polis dient te raadplegen, met daarop de eventuele clausules en voorwaarden. Deze zijn altijd leidend.

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen bij een rechtsbijstandverzekering. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met ons via Chat, WhatsApp of Messenger.

Is het mogelijk om zelf een rechtsbijstandverzekering samen te stellen?

Ja, dit is zeker mogelijk. De basis rechtsbijstandverzekering is uit te breiden met verschillende modules. Zo kunt u de rechtsbijstandverzekering aan de hand van uw wensen samenstellen.
De aanvullende dekkingen vindt u hier.

Is het mogelijk om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten tijdens een lopend conflict?

Dit is in principe mogelijk, maar het lopende conflict is uitgesloten van dekking. U bent dus niet verzekerd indien het conflict al was ontstaan voor het afsluiten van uw rechtsbijstandverzekering.

Is een rechtsbijstandverzekering echt nodig?

Een rechtsbijstandverzekering lijkt misschien een overbodige luxe, maar in de praktijk is deze vaak erg handig en misschien zelfs onmisbaar. Met een rechtsbijstandverzekering hoeft u conflicten niet zelf op te lossen, maar kunt u het geschil melden bij uw verzekeraar. Deze neemt de kwestie uit handen en onderneemt juridische stappen als dat nodig is.

Ben ik verplicht een rechtsbijstandverzekering af te sluiten?

Nee, in Nederland is het wettelijk niet verplicht om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, maar wel aan te raden. Op het moment dat u juridische hulp nodig heeft, kunnen de kosten snel oplopen.

Wat houdt een franchise in bij een rechtsbijstandverzekering?

Franchise is een drempel waaronder de verzekeraar een claim niet in behandeling neemt. Verzekeraars hanteren dit bedrag om te voorkomen dat ze veel kosten moeten maken bij het behandelen van een juridisch conflict over iets met een kleine waarde. Wanneer de geleden schade door het conflict boven het drempelbedrag ligt, kunt u aanspraak maken op de rechtsbijstandverzekering.

Wat wordt er bedoeld met het dekkingsgebied van de rechtsbijstandverzekering?

Het dekkingsgebied is het gebied waarbinnen u aanspraak kunt maken op uw rechtsbijstandverzekering. Het dekkingsgebied kan Nederland zijn, maar ook het buitenland zoals Europa of daarbuiten (wereld).

Wie vallen er onder de dekking van de rechtsbijstandverzekering?

Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering geeft u aan hoe uw gezinssamenstelling eruit ziet. Op deze manier zorgt u ervoor dat uw gezin verzekerd is van juridische bijstand. Uw kinderen die voor studie op zichzelf wonen zijn ook meeverzekerd. Daarnaast zijn familieleden zoals (schoon)ouders die bij u inwonen en huishoudelijke hulp in de meeste gevallen ook meeverzekerd.

De personen die onder de dekking van uw rechtsbijstandverzekering vallen, kunnen per verzekeraar verschillen. Bekijk hiervoor de polisvoorwaarden.

Bereken direct de premie van uw rechtsbijstandverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op