800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Wanneer mag ik met mijn scootmobiel gaan rijden?

Voor het besturen van een scootmobiel zijn er net als bij andere gemotoriseerde voertuigen bepaalde regels waar u aan moet voldoen. Zo moet u bijvoorbeeld eerst een scootmobielverzekering afsluiten. Maar zijn er nog meer regels waar u aan moet voldoen? Wanneer mag ik met mijn scootmobiel gaan rijden? Als eerste moet uw kentekenplaatje of-sticker bevestigd zijn op uw scootmobiel en dient u zich aan bepaalde verkeersregels te houden.

Wanneer mag ik met mijn scootmobiel gaan rijden?

Voordat u met de scootmobiel gaan rijden moet u eerste aan een aantal dingen denken. De eerste stap is een scootmobielverzekering afsluiten. Hoewel deze geen kentekenplaat heeft, bent u wel verplicht om minimaal een WA-verzekering te hebben. Zodra u de verzekering heeft afgesloten, ontvangt u een verzekeringssticker (voorheen verzekeringsplaatje). Nadat het afsluiten ontvangt u van de verzekeraar een kentekensticker. Deze moet u bevestigen op uw scootmobiel, alvorens u met uw scootmobiel mag gaan rijden.

Scootmobielverzekering vergelijken? Bereken uw premie!

Wanneer mag ik een scootmobiel besturen?

Het besturen van een scootmobiel is niet leeftijdsgebonden. Zowel jongeren als ouderen mogen een scootmobiel besturen. Als de scootmobiel harder rijdt dan 10 kilometer per uur, moet u minimaal 16 jaar oud zijn. Gaat het voertuig langzamer? Dan geldt er geen minimumleeftijd. Er is geen rijbewijs nodig voor het besturen van het voertuig.

Rijden met uw scootmobiel; wat zijn de verplichte afmetingen?

Er gelden ook een aantal regels over de afmetingen van de scootmobiel of gehandicaptenvoertuig. De volgende afmetingen zijn verplicht:

  • Lengte mag niet langer zijn dan 3,50 meter
  • Breedte maximaal 1,10 meter
  • Hoogte maximaal 2,00 meter

Bereken online uw scootmobielverzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op