Wegens omstandigheden zijn we vandaag telefonisch minder goed bereikbaar. We willen je graag van dienst zijn en raden je aan om gebruik te maken van onze chatfunctie, die momenteel beter bereikbaar is. Onze excuses voor het ongemak en we staan klaar om je vragen via de chat te beantwoorden.

800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering zzp voor de bouw afsluiten?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En de kans op dergelijke ongelukken is groter in de bouwsector. Misschien stoot u een stapel tegels om, of breekt u per ongeluk een stuk muur af. Het kan zelfs zo zijn dat u letsel veroorzaakt bij een ander. Dit is zacht gezegd ontzettend vervelend. Maar het kan nog erger worden. Veroorzaakt u schade bij, of aan een ander? Dan bestaat de mogelijkheid dat u aansprakelijk wordt gesteld voor de geleden schade. 

Wilt u zichzelf zoveel mogelijk beschermen tegen dergelijke kosten? Sluit dan een aansprakelijkheidsverzekering zzp voor de bouw af. Deze aansprakelijkheidsverzekering is speciaal toegepast op zzp’ers in de bouw.  

De voordelen van een aansprakelijkheidsverzekering zzp voor de bouw 

Specifieke dekking 

Risico’s en ongevallen op de werkvloer zijn inherent aan de bouwsector. Zo kunnen uw spullen en die van een ander beschadigd raken of gestolen worden. Het is belangrijk dat deze risico’s zo goed mogelijk worden gedekt. Hierbij is een aansprakelijkheidsverzekering op maat voor de  bouw erg prettig. 

Financieel  

Als (beginnend) zzp’er heeft u wellicht niet de financiële middelen om aan grote financiële lasten te dragenHierbij komt dat schadeclaims vaak ook nog eens onverwacht komenSchade aan zaken of letsel aan anderen plant u namelijk niet inWilt u niet voor verrassingen komen te staan? Dan is het ook vanuit financieel oogpunt erg handig om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Zo bent u er zeker van dat zulke incidentele kosten gedekt zijn.  

Aansprakelijkheidsverzekering zzp bouw

Rust en zekerheid 

Het veroorzaken van schade aan uw eigen spullen is al erg vervelend. Het veroorzaken van schade aan andermans zaken (of zelfs lijf) is vaak nog erger. En alsof dit niet erg genoeg is, loopt u ook het risico op een schadeclaim. De daarmee gemoeid gaande kosten kunnen enorm zijn. U kunt nachten wakker liggen van dergelijke problematiek: hoe gaat u de claim betalen? Hoe zorgt u dat de schade zoveel mogelijk vergoed wordt? Lastige vragen… Gelukkig iets minder lastig met een goede aansprakelijkheidsverzekering. Daarmee bent u gedekt voor de schade: de financiële klap wordt hiermee in de meeste gevallen opgevangen. 

ZZP verzekeringspakket afsluiten? Bereken uw premie!

Wat wordt er zoal gedekt in deze aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers in de bouw?

In principe wordt alle schade aan derden gedekt die door u als zzp’er is veroorzaakt. Heeft u spullen kapot gemaakt of letsel toegebracht? Dan wordt dit vergoed door uw verzekeraar. Uiteraard mag de schade of het letsel niet opzettelijk veroorzaakt zijn. In dergelijke gevallen van schuld vervalt de dekking.

Uitzonderingen

Zoals aangegeven vervalt uw dekking bij opzettelijk toegebrachte schade. Vaak bevatten polisvoorwaarden ook wat specifiekere bepalingen.

Zo mag er geen sprake zijn van schade door seksuele handelingen, het bezit of gebruik van een vuurwapens en moet de verzekerde woonachtig zijn in Nederland. Vaak wordt ook schade door motorvoertuigen, boten en vliegtuigen niet vergoed. Hierbij dient u namelijk meestal een aparte verzekering af te sluiten.

Is er sprake van ook maar één van deze uitzonderingen? Dan zal uw verzekering niet uitkeren. Zorg er dan ook voor dat hier nooit sprake van is. Let op: de genoemde lijst met uitzonderingen is niet limitatief.

Het berekenen van uw premie bij de aansprakelijkheidsverzekeringen

U kunt gemakkelijk uw premie berekenen bij Alpina. U hoeft hier alleen maar de gevraagde gegevens voor in te vullen. Hier vult u in wat voor een verzekering u wilt, uw persoonlijke gegevens en voor welk bedrag u verzekerd wil zijn. Heeft u dit gedaan? Dan ziet u direct uw premie per maand op uw scherm verschijnen.

Een aansprakelijkheidsverzekering zzp bouw afsluiten? Dit kan bij Alpina

Sluit nu direct uw aansprakelijkheidsverzekering af bij Alpina. Bereken zelf gemakkelijk uw premie en vraag hierna geheel vrijblijvend een offerte aan. Heeft u vragen over het afsluiten en/of berekenen van uw aansprakelijkheidsverzekering? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Bereken direct de premie van een ZZP verzekeringspakket!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op