Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Is de lading van mijn aanhanger verzekerd?

Met een aanhangerverzekering verzekert u uw aanhangwagen voor schade en diefstal. Denk bijvoorbeeld aan schade door brand, hagelstenen of inbraak. Ook schade door de lading in de aanhanger is gedekt. Maar hoe zit dat met schade aan de lading in uw aanhanger?

Schade aan de lading is met een aanhangerverzekering helaas niet standaard gedekt. Niet elke verzekeraar dekt schade aan de lading. Controleer dit daarom altijd goed voordat u de verzekering afsluit.

Bereken de premie voor een aanhangwagenverzekering!

aanhanger lading

Wat is er precies verzekerd met een aanhangerverzekering?

Een aanhangwagenverzekering is een speciale verzekering voor uw aanhanger, oplegger, paardentrailer of boottrailer. Met een aanhangwagenverzekering verzekert u uw aanhanger voor schade en diefstal. Bij de meeste verzekeraars zijn de volgende schades gedekt met een aanhangerverzekering:

  • Schade door inbraak
  • Schade door brand, ontploffing, bliksem of kortsluiting
  • Diefstal van de aanhanger of onderdelen van de aanhanger
  • Schade door storm of hagel
  • Schade door aanrijding

Bereken de premie voor een aanhangwagenverzekering!

Hoe kan ik de lading van mijn aanhanger verzekeren?

Met een aanhangerverzekering is schade aan de lading van uw aanhanger niet standaard gedekt. Bovendien dekt niet elke verzekering schade aan de lading met een aanhangerverzekering. In sommige gevallen is de lading alsnog te verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan het vervoeren van een boot. Als er onderweg schade ontstaat aan uw boot in de boottrailer, bijvoorbeeld doordat u per ongeluk een paaltje raakt, is dit misschien gedekt met uw bootverzekering. Dit is wel afhankelijk van de dekking die u heeft afgesloten. Met een WA-bootverzekering zijn dit soort schades niet gedekt. Als u een beperkt casco of allrisk bootverzekering heeft, kan het zijn dat de verzekeraar de schade vergoed.

Aanhanger met zakelijke lading: wat is er verzekerd?

Gebruikt u een aanhanger achter uw zakelijke bestelauto? Dan is het wel mogelijk om de lading van de aanhanger te verzekeren. Hiervoor kunt u de aanvullende dekking eigen vervoersverzekering afsluiten. Hier zitten vaak wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet het bijvoorbeeld een afgesloten aanhanger zijn. Ook moet de aanhanger vaak tussen bepaalde tijdstippen in een afgesloten ruimte staan, bijvoorbeeld tussen 20:00 en 08.00. Deze voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen. Controleer dit dus altijd goed in de polisvoorwaarden van uw verzekering, zodat u zeker weet dat uw lading goed is verzekerd.

Sluit direct een aanhangwagenverzekering af op Alpina.nl

Schade die u met uw aanhangwagen aan een ander toebrengt, valt onder de dekking van uw WA-autoverzekering. Schade aan uw eigen aanhanger is echter niet meeverzekerd. Hiervoor kunt u een aanhangwagen afsluiten. Op Alpina.nl kunt u in slechts 5 minuten uw aanhanger verzekeren.

Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 030 – 688 37 00. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw aanhangwagenverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op