800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat houdt een eigen vervoerverzekering in?

Wist jij dat je bij diefstal van of uit jouw bestelauto geen uitkering krijgt voor de gestolen gereedschappen en andere spullen in of uit de de bestelauto?  De spullen die geen onderdeel vormen van de bestelauto zijn namelijk niet verzekerd in de bestelautoverzekering. Met de aanvullende verzekering eigen vervoer kun jij jouw bezittingen verzekeren.

Vooral in een zakelijk gebruikte bestelauto zit ongemerkt vaak voor een groot bedrag aan bezittingen. Als het geen onderdeel vormt van de bestelauto is het niet meeverzekerd in de bestelautoverzekering.

eigen-vervoerverzekering

De spullen in de bestelauto zijn vaak niet verzekerd

Je hebt de spullen misschien wel verzekerd in een inventaris- en goederenverzekering, maar dat is niet de oplossing. Diefstal uit een bestelauto is vaak uitgesloten in deze verzekeringen of maar voor een beperkt bedrag van bijvoorbeeld een paar honderd euro verzekerd. Bij het kiezen voor de WA + beperkt casco en de all risks bestelautoverzekering is diefstal van de bestelauto verzekerd, maar alles wat erin ligt moet je zelf bekostigen.

Bestelautoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke dekking biedt de eigen vervoerverzekering?

Bij diefstal van de bestelauto of uit de bestelauto, keert de verzekeraar de schade uit tot een maximum van €5.000. Het kan gaan om diefstal tijdens vervoer, maar ook bij inbraak in de nacht zijn de spullen verzekerd. Een voorwaarde is uiteraard wel dat je aan de beveiligingseisen van de verzekeraar houdt. Ook kunnen er voorwaarden gesteld worden aan welke spullen wel en niet verzekerd zijn.

Is de eigen vervoerverzekering aan te raden?

De noodzaak van deze aanvullende dekking hangt af van hoe je de bestelauto gebruikt en wat er in de bestelauto ligt. Het is aan te raden om jouw inventaris- en goederenverzekering te controleren op de dekking. Mogelijk biedt de verzekering al een volwaardige dekking. Hoe het zit bij diefstal uit een bestelauto kun je vinden in de polisvoorwaarden.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw bestelautoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op