800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat is de prijs van een aansprakelijkheidsverzekering?

Overweegt u om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af wat de prijs is van een aansprakelijkheidsverzekering.

Met een aansprakelijk bent u verzekerd voor schade die u toebrengt bij een ander. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. U laat bijvoorbeeld een glas rode wijn vallen over het tapijt van een vriendin. Of u stoot per ongeluk een dure kaas van het kastje bij de buurvrouw. Ook letselschade komt vaker voor dat u misschien denkt. De kosten voor letselschade kunnen flink oplopen. Zonder verzekering kunt u misschien in financiële moeilijkheden komen. Met een aansprakelijkheidsverzekering hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Wij gaan hier dieper in op de prijs van een aansprakelijkheidsverzekering.

Hoe wordt de prijs van een aansprakelijkheidsverzekering bepaald?

De prijs van een aansprakelijkheidsverzekering hangt af van een aantal factoren. Bij het berekenen van de premie houdt een verzekeraar rekening met de volgende factoren:

  • Gezinssamenstelling
    De premie voor een alleenstaande is lager dan de premie voor een gezin, omdat de verzekeraar minder risico loopt.
  • De hoogte van het eigen risico
    Hoe hoger het eigen risico, hoe meer premiekorting u krijgt. Met een hoger eigen risico betaalt u wel een hoger bedrag zelf bij schade.
  • De hoogte van het verzekerd bedrag
    U kunt zelf de hoogte van het verzekerd bedrag kiezen. Vaak heeft u de keuze uit een aantal verzekerde bedragen.

Veranderd iets in uw persoonlijke situatie? Gaat u bijvoorbeeld trouwen, scheiden of krijgt u een kind? Of wilt u iets wijzigen in het eigen risico of het verzekerd bedrag. Dan kan de hoogte van de premie ook veranderen. Geef wijzigingen daarom altijd door aan de verzekeraar.

aansprakelijkheidsverzekering prijs

Wat is de gemiddelde prijs van een aansprakelijkheidsverzekering?

De gemiddelde prijs van een aansprakelijkheidsverzekering is voor iedereen anders. Deze is namelijk afhankelijk van bovenstaande factoren. Zo is een alleenstaande zonder kinderen goedkoper uit dan een gezin met kinderen. De verzekeraar kijkt daarbij natuurlijk naar het risico op schade. Kinderen zijn daarbij een risicofactor, omdat deze vaak onstuimig en onvoorspelbaar zijn.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Om u een beter beeld van de prijs van een rechtsbijstandverzekering te geven, hebben we de premie berekend voor vier verschillende situaties:

 

Gezinssamenstelling Eigen risico Verzekerd bedrag Premie per maand
Alleenstaand zonder kinderen €500 €1.000.000 €4,22
Gezin met kinderen €500 €1.000.000 €5,95
Alleenstaand zonder kinderen €0 €2.500.000 €4,80
Gezin met kinderen €0 €2.500.000 €7,00

Vergelijk prijzen van aansprakelijkheidsverzekeringen met onze handige vergelijkingstool

U kunt het beste de prijs voor uw aansprakelijkheidsverzekering berekenen door onze online vergelijkingstool te gebruiken. U vult hiervoor een aantal persoonlijke gegevens in, zoals uw postcode, geboortedatum en gezinssamenstelling. Daarna kiest u het eigen risico en het verzekerde bedrag. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle aanbieders die aan uw wensen voldoen.

Wilt u besparen op de prijs van uw aansprakelijkheidsverzekering? Dan kunt u misschien gebruik maken van pakketkorting. Pakketkorting betekent dat u korting krijgt als u meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluit. Denk aan bijvoorbeeld een inboedelverzekering, opstalverzekering of rechtsbijstandverzekering.

Bereken online de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op