Kunt u een autoverzekering afsluiten voor een korte periode?

U reist altijd met het openbaar vervoer naar uw werk. Uw werk is niet al te ver weg en het is sneller dan met de auto proberen door de binnenstad te komen. Totdat u te horen krijgt dat u voor twee weken op een andere locatie gaat werken. U moet nu een stuk verder reizen en het openbaar vervoer is hiervoor te onhandig geworden. Daarom heeft u een auto aangeschaft, met de intentie om deze weer te verkopen. U heeft de auto namelijk maar twee weken nodig.

Wanneer u een auto aanschaft bent u verplicht om een verzekering af te sluiten. Zonder verzekering mag u niet de openbare weg op met uw auto. Maar hoe zit het met autoverzekeringen die u voor een korte periode wilt afsluiten? Lees vooral verder voor de uitleg van Alpina.

Hoe kunt u een autoverzekering voor een korte periode afsluiten?

Over het algemeen hebben verzekeraars het niet zo op autoverzekeringen voor een korte periode. Dit heeft er doorgaans mee te maken met dat het veel werk kost in vergelijking met wat ze ervoor terug krijgen. Toch bieden verzekeraars wel autoverzekeringen voor een korte periode aan. Zo is het mogelijk om bij meerdere verzekeraars verzekeringen voor een paar weken of zelfs voor één dag af te sluiten.

Vanaf het moment dat de auto op uw naam staat, bent u verplicht om in ieder geval een WA verzekering af te sluiten. Zonder deze verzekering mag u niet met uw auto op de weg rijden.

Gemakkelijk de beste autoverzekering afsluiten voor een korte periode

U kunt natuurlijk alle sites van elke verzekeraar afstruinen, op zoek naar de beste en voordeligste autoverzekering voor een kortere periode. Om er vervolgens achter te komen dat bepaalde verzekeraars het helemaal niet aanbieden of wat ze aanbieden niet op uw wensen aansluit. Op deze manier kost het u ontzettend veel tijd, die u ook aan iets anders kunt besteden.

Daarom kunt u bij Alpina verzekering gebruik maken van hun handige online berekentool. Hiermee kunt u eenvoudig uw verzekering laten berekenen. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is de gevraagde gegevens opgeven in de desbetreffende vakjes. Dit zijn gegevens zoals uw kenteken, adresgegevens en het aantal schadevrije jaren.

Nadat uw gegevens ingevuld zijn kiest u de verzekering die u wilt afsluiten. Wanneer u dit gedaan heeft en alle gegevens correct zijn ingevuld, vergelijkt de online tool automatisch de beschikbare verzekering. Wanneer deze klaar is ontvangt u welke verzekering het best geschikt is voor u en kunt u de verzekering direct afsluiten.

Sluit uw autoverzekering af via Alpina:

Overweegt u een autoverzekering voor een korte periode af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af bij Alpina! Dankzij onze ruime keuze sluit u altijd de beste en voordeligste autoverzekering voor u af. Heeft u nog twijfels of vragen over onze autoverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie van uw tijdelijke autoverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 02-11-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op