Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Autoverzekering Autoschade aanrijding verzekering

Hoe zit het bij een aanrijding met de verzekering?

Als je een aanrijding hebt gehad met de auto moet je een aantal dingen direct regelen voor de autoverzekering. Hieronder is een overzicht te vinden van de stappen die je moet nemen voor het verhalen van de schade na een aanrijding met jouw auto.

Wat te doen na een aanrijding met de auto?

Het kan iedereen overkomen; je raakt met de auto een paaltje, of er ontstaan schade door botsing met een ander voertuig. De oorzaak doet er niet toe. je wilt weten wat je moet doen na een aanrijding met je auto. Daarbij is het afhankelijk of het een enkelzijdige schade is of een tweezijdige schade. Een enkelzijdige schade is wanneer er geen andere partij bij betrokken is, maar wanneer je een paaltje of boom raakt. Een tweezijdige schade is wanneer er wel een aanrijding hebt met een andere weggebruiker. Wanneer er sprake is van een tegenpartij, dan is hier de schuldvraag van belang.

Op het moment dat jij de schade veroorzaakt hebt, zal de tegenpartij je aansprakelijk willen stallen. Daarom is de WA-verzekering zo belangrijk en ook verplicht. Hierdoor wordt de autoschade die je aan een ander voertuig of persoon toebrengt vergoed.

Waarborgfonds

Welke stappen moet ik nemen na bij schade een ongeval?

Belangrijk is om direct na de aanrijding te handelen. Natuurlijk moet je eerst jezelf in veiligheid brengen en eventuele hulpdiensten inschakelen indien nodig. Wanneer nodig kun je het nummer van de alarmcentrale bellen dat op de groene kaart staat.

Daarna moet je het schadeformulier invullen. Bij een enkelzijdige schade speelt de schuldvraag geen rol. Wanneer er sprake is van een tweezijdige schade met een ander voertuig vul je beide het schadeformulier in. Kijk of je getuigen kunt vinden om een verklaring af te leggen. Maak ook zo veel mogelijk foto’s van de aanrijding. Neem vervolgens contact op met je autoverzekering om te overleggen wat de vervolgstappen zijn. Zorg dat je jouw groene kaart bij de hand hebt. Bekijk ook of het verstandig is om door te rijden. Wanneer je auto moet worden weggesleept, neem dan contact op met de alarmcentrale. Als je auto ernstig beschadigd is en deze niet ter plekke gerepareerd kan worden, rijdt de wegenwacht de auto naar een stallingsplek. Vaak is dit een garagebedrijf. Ga eerst na bij de verzekeraar of je hiervoor gedekt bent.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Hoe zit het met mijn autoverzekering na een aanrijding?

Op het moment dat je een ongeluk hebt en daarbij schade aan je voertuig oploopt, is het is belangrijk dat je dit altijd meld bij de autoverzekering. Je verzekeraar zal gaan bekijken of je recht hebt op een schadevergoeding. Ben je niet allrisk verzekerd en is de tegenpartij onbekend? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op het Waarborgfonds. Wanneer je aan alle voorwaarden voldoet, is het mogelijk dat je de schade toch kunt laten repareren. Wij kunnen je helpen bij het indienen van een claim bij het Waarborgfonds.

Schadevergoeding na aanrijding

Na een aanrijding heb je als slachtoffer recht op een schadevergoeding. Niet alleen voor de materiele schade, maar ook voor de immateriële schade. Dit noemen we ook wel smartengeld. Hoeveel schadevergoeding je na een aanrijding kunt claimen is afhankelijk van hoeveel onkosten je moet maken. In principe wordt 50% tot 100% van de schade vergoedt. Als de je geen schuld hebt aan de aanrijding wordt de volledige schade vergoed. Hierbij kun je aan verschillende kosten denken. Niet alleen de schade aan je eigen voertuig en persoonlijke bezittingen, maar ook medische kosten en verlies aan inkomen.

Ook bij letselschade kunnen wij helpen

Ook wanneer je letselschade hebt, kunnen wij je bijstaan. Wij werken hiervoor samen met gespecialiseerde partners zoals 112Schade die voor jou alle schade proberen te verhalen. Denk hierbij aan smartengeld, gederfde inkomsten en nog veel meer.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op