Hoe zit het bij een aanrijding met de verzekering?

Als u een aanrijding heeft gehad met de auto moet u een aantal dingen direct regelen voor de autoverzekering.  Hieronder vindt u een overzicht van de stappen die u moet nemen voor het verhalen van de schade na een aanrijding met uw auto.

Wat te doen na een aanrijding met uw auto?

Het kan iedereen overkomen; u raakt met uw auto een paaltje, of er ontstaan schade door botsing met een ander voertuig. De oorzaak doet er niet toe. U wilt weten wat u moet doen na een aanrijding met uw auto. Daarbij is het afhankelijk of het een enkelzijdige schade is of een tweezijdige schade. Een enkelzijdige schade is wanneer er geen andere partij bij betrokken is, maar wanneer u een paaltje of boom raakt. Een tweezijdige schade is wanneer er wel een aanrijding hebt met een andere weggebruiker.  Wanneer er sprake is van een tegenpartij, dan is hier de schuldvraag van belang.

Op het moment dat u de schade veroorzaakt heeft dan zal de tegenpartij u aansprakelijk willen stallen. Daarom is de WA-verzekering zo belangrijk en ook verplicht. Hierdoor wordt de autoschade die u aan een ander voertuig of persoon toebrengt vergoed.

Daarna moet u het schadeformulier invullen. Bij een enkelzijdige schade speelt de schuldvraag geen rol. Wanneer er sprake is van een tweezijdige schade met een ander voertuig vult u beide het schadeformulier in. Kijk of u getuigen kunt vinden om een verklaring af te leggen. Maak ook zo veel mogelijk foto’s van de aanrijding. Neem vervolgens contact op met uw autoverzekering om te overleggen wat de vervolgstappen zijn. Zorg dat u uw groene kaart bij de hand heeft. Bekijk ook of het verstandig is om door te rijden. Wanneer uw auto moet worden weggesleept, neem dan contact op met de alarmcentrale. Als uw auto ernstig beschadigd is en deze niet ter plekke gerepareerd kan worden, rijdt de wegenwacht uw auto naar een stallingsplek. Vaak is dit een garagebedrijf. Ga eerst na bij uw verzekeraar of  u hiervoor gedekt bent.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe zit het met mijn autoverzekering na een aanrijding?

Op het moment dat u een ongeluk heeft en daarbij schade aan uw voertuig oploopt, is het is belangrijk dat u dit altijd meld bij uw autoverzekering. Uw verzekeraar zal gaan bekijken of u recht heeft op een schadevergoeding. Bent u niet allrisk verzekerd en is de tegenpartij onbekend? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op het Waarborgfonds. Wanneer u aan alle voorwaarden voldoet, is het mogelijk dat u uw schade toch kunt laten repareren. Wij kunnen u helpen bij het indienen van een claim bij het Waarborgfonds.

Schadevergoeding na aanrijding

Na een aanrijding heeft u als slachtoffer recht op een schadevergoeding, Niet alleen voor de materiele schade, maar ook voor de immateriële schade. Dit noemen we ook wel smartengeld, Hoeveel schadevergoeding u na een aanrijding kunt claimen is afhankelijk van hoeveel onkosten u moet maken. In principe wordt 50% tot 100% van de schade vergoedt. Als de u geen schuld heeft aan de aanrijding wordt de volledige schade vergoed. Hierbij kunt u aan verschillende kosten denken. Niet alleen de schade aan uw eigen voertuig en persoonlijke bezittingen, maar ook medische kosten en verlies aan inkomen.

Ook bij letselschade kunnen wij u helpen

Ook wanneer u letselschade heeft, kunnen wij u bijstaan. Wij werken hiervoor samen met gespecialiseerde partners zoals 112Schade die voor u alle schade proberen te verhalen. Denk hierbij aan smartengeld, gederfde inkomsten en nog veel meer.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 31-10-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op