800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Is er een autoverzekering zonder eigen risico?

Bij steeds meer verzekeraars kunt u een autoverzekering afsluiten zonder eigen risico. Dat betekent dat als u schade heeft de verzekeraar het hele schadebedrag vergoedt. Daar staat natuurlijk wel een hogere verzekeringspremie tegenover. Wij leggen u uit hoe een autoverzekering zonder eigen risico precies in elkaar zit.

Waarom een autoverzekering zonder eigen risico?

Als u een autoverzekering afsluit, kunt u over het algemeen zelf bepalen hoe hoog het eigen risico is. Het eigen risico is het deel dat u bij autoschade zelf moet betalen. De meeste verzekeraars werken met een standaard eigen risico tussen de €130,- en de €150,-. Als u ervoor kiest om een hoger eigen risico te nemen betaalt u minder premie per maand. Dat is wel een groot risico, omdat u van tevoren natuurlijk niet weet of u schade aan uw auto gaat veroorzaken. Er zijn echter ook een aantal verzekeraars die helemaal geen eigen risico hanteren. Het voordeel van een autoverzekering zonder eigen risico is natuurlijk dat u bij schade zelf niets hoeft te betalen.

Daarnaast kunt u het eigen risico soms afkopen. In dat geval wordt het hele schadebedrag door de verzekeraar uitgekeerd en hoeft u zelf niets te betalen bij schade. Vaak kan het afkopen van het eigen risico alleen bij autoverzekeringen met een allrisk dekking. Of u het eigen risico kunt afkopen staat in de voorwaarden van de verzekeraar.

autoverzekering zonder eigen risico

Meer premie betalen bij een auto zonder eigen risico

Als u een autoverzekering zonder eigen risico afsluit, betaalt u maandelijks wel een hogere verzekeringspremie. Daarom moet u afwegen of de maandelijkse kosten opwegen tegen het bedrag dat u bespaart op het eigen risico. Als u bij uw autoverzekering een eigen risico van €150,- heeft en voor €500,- schade rijdt, krijgt u van uw verzekeraar €350,- vergoed. Bij een autoverzekering zonder eigen risico krijgt u het hele schadebedrag van €500,- vergoedt. U betaalt daarvoor elke maand wel meer premie. Het kan zijn dat u het eigen risico van €150,- al lang heeft betaald in de vorm van extra premie. In dat geval is het dus niet voordelig om een autoverzekering zonder eigen risico af te sluiten.

Als u een hoge no-claim korting heeft opgebouwd, kan het afsluiten van een autoverzekering zonder eigen risico wel aantrekkelijk zijn. Doordat u een hoge no-claim korting heeft, krijgt u namelijk al een flinke korting op de verzekeringspremie. Zo betaalt u maandelijks een minder groot bedrag.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Sluit een autoverzekering zonder eigen risico af via Alpina

Een autoverzekering zonder eigen risico afsluiten? Dan kan direct op Alpina.nl. Om te voorkomen dat u straks te veel betaalt voor uw autoverzekering is het belangrijk dat u van te voren verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. Hier leest u meer over het eigen risico bij het vergelijken van autoverzekeringen.

Het kan zijn dat u na het vergelijken merkt dat u bij een andere autoverzekeraar minder geld kwijt bent. Het kan dan lonen om over te stappen. Kijk bij het vergelijken niet alleen naar de dekkingsvorm, maar ook naar het eigen risico en andere polisvoorwaarden.

Heeft u nog vragen over een autoverzekering met of zonder eigen risico? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen u graag! U kunt ons bereiken op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op