800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Autoverzekeringen vergelijken
Home Blog eigen risico

Autoverzekeringen vergelijken? – Let ook op het eigen risico

17 sep 2018
3 min leestijd

Bij het vergelijken van autoverzekeringen let u vooral op de hoogte van de premie en de verzekeringsvorm. Maar de hoogte van het eigen risico is ook een zwaarwegende factor bij het kiezen van een verzekering. De verschillen tussen wat verzekeraars bij schade in rekening brengen is namelijk groot.

Bij schade wilt u geen nare verrassingen achteraf. Een hoog eigen risico wordt bij het kiezen tussen autoverzekeringen vaak over het hoofd gezien. Bij schade blijkt vaak pas hoeveel u zelf moet betalen. Bij het vergelijken via onze website benadrukken wij daarom hoeveel eigen risico de diverse verzekeraars in rekening brengen.

Hoeveel zit er standaard in de autoverzekering?

Veel verzekeraars hanteren een eigen risico van €100 tot €150, maar er zijn ook uitschieters. Er zijn verzekeraars die de premie laag houden, maar dan wel in combinatie met een eigen risico van bijvoorbeeld €500. Er zijn ook verzekeraars die geen eigen risico in rekening brengen.

Korting op het eigen risico

Laat u uw autoschade herstellen door een reparateur waar de verzekeraar afspraken mee heeft? Dit kan de verzekeraar belonen met een korting op het eigen risico. Door deze korting kan uw eigen bijdrage aan de schade zelfs naar nul zakken. Het loont de moeite om u daarin te verdiepen bij het vergelijken van autoverzekeringen.

Liever iets meer per maand betalen

Ook als u nooit schade heeft moet u toch niet akkoord gaan met een hoge eigen bijdrage. Schade kan u een keer overkomen. Door een schadeclaim op de autoverzekering stijgt mogelijk de premie voor de verzekering. Met ook nog een verhoogd eigen risico is de financiële schade van een claim op de polis wel erg groot.

In ruil voor een korting?

Verzekeraars willen het liefst zoveel mogelijk verzekerden in de boeken hebben. De verzekeraars die qua premiestelling de concurrentie met andere verzekeraars niet aan kunnen, gaan op zoek naar manieren om de hoge premie te verbloemen. Door een hoger eigen risico kunnen ze de premie iets drukken en mogelijk wel weer de concurrentie aan gaan. Er zijn tientallen verzekeraars, dus waarschijnlijk kunt u wel een verzekeraar vinden met ook een schappelijke premie en geen hoge eigen bijdrage bij schade. Het goed en goedkoop verzekeren blijft een kwestie van vergelijken.

Wacht niet op een schade

Hoeveel betaalt u nu zelf na een schade? Zoek dit uit voordat u ermee wordt geconfronteerd. Verzekeraars rekenen zeer uiteenlopende bedragen die ze bij schade bij de verzekerden zelf neerleggen. Nadat uw autoverzekering minimaal één jaar geleden afgesloten is, kunt u het contract dagelijks opzeggen. Eventueel rekent de verzekeraar wel een opzegtermijn van één maand, maar daarna kan het besparen in ieder geval beginnen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op