Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Laadpaal thuis op zonnepanelen

Elektrisch rijden is al een duurzame keuze, maar als u laadpaal thuis op zonnepanelen werkt, bent u nog milieuvriendelijker. U rijdt dan op zelf opgewekte zonne-energie, waarbij er geen broeikassen worden uitgestoten voor het opwekken van uw elektriciteit. Bovendien bespaart u ook nog eens op de kosten, en dat merkt u in uw portemonnee. Maar hoe werkt een laadpaal op zonnepanelen precies? In dit artikel leggen we het u uit.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

laadpaal zonnepanelen

Hoe werkt een laadpaal op zonnepanelen?

Als u zonnepanelen op uw woning heeft, kunt u met de opgewekte energie uw elektrische auto opladen. Dat werkt als volgt: in de zomermaanden wekt u natuurlijk meer stroom op dan in de wintermaanden. Overtollig stroom kunt u daarom terugleveren aan de energiemaatschappij. Aan het eind van het jaar wordt de teruggeleverde stroom afgetrokken van uw stroomverbruik. U betaalt dan alleen het aantal kWh dat overblijft. Dit wordt de salderingsregeling genoemd. Uw elektrische auto wordt natuurlijk opgeladen met stroom van het net, maar doordat u meer opwekt dan u heeft verbruikt, kunt u dit terugleveren en worden de twee bedragen tegen elkaar weggestreept. Simpel gezegd: alle kilowatturen die u teruglevert, kunt u gratis gebruiken als de zon niet schijnt. Dit geldt natuurlijk niet als u meer verbruikt dan u heeft geproduceerd.

Let op: vanaf 2023 wordt de salderingsregeling langzaam afgebouwd. Dit betekent dat u ieder jaar minder terugkrijgt voor de overtollige stroom die u opwekt en teruglevert aan de energiemaatschappij.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig voor het opladen van een elektrische auto?

Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om uw elektrische auto op te laden is afhankelijk van het aantal kilowattuur dat uw auto per kilometer verbruikt en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Ook is het belangrijk of u uw auto altijd thuis oplaad, of of u wel eens gebruik maakt van een laadpaal op bijvoorbeeld uw werkplek. Hoeveel zonnepanelen u het beste kunt plaatsen is weer afhankelijk van het soort paneel en de ligging van de zonnepanelen ten opzichte van de zon. Voor de gemiddelde elektrische auto heeft u ongeveer 8 zonnepanelen nodig. Hiermee kunt u het hele jaar op zonne-energie rijden.

Voordelen van laadpaal op zonnepanelen

Een laadpaal op zonnepanelen heeft een aantal voordelen.

  • Het is nog voordeliger dan een laadpaal thuis zonder zonnepanelen
    Elke kilowattuur die u opwekt met uw zonnepanelen staat niet op uw eindafrekening voor elektriciteit. U bespaart dus op de energiekosten. Zonnepanelen zijn natuurlijk een investering, maar die verdient u op deze manier relatief snel terug
  • U rijdt op écht groene stroom
    Alle met zonnepanelen opgewekte energie is volledig duurzaam. Er zijn namelijk geen broeikassen uitgestoten voor het opwekken van de elektriciteit
  • U kunt de zonnepanelen gebruiken voor meer dan alleen het opladen van uw auto
    Dankzij de zonnepanelen bent u zelfvoorzienend in de energie. Als de energieprijzen stijgen heeft u daar geen last van. Bovendien zijn zonnepanelen op deze manier al binnen ongeveer 7 jaar terugverdiend.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op