800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Schadeformulier downloaden

Bij het afsluiten van een autoverzekering krijg je, samen met de verzekeringspolis, een schadeformulier van de verzekeraar. Het is handig om deze in het dashboardkastje van jouw auto te bewaren, zodat je hem altijd bij de hand hebt bij schade. Loop je na een aanrijding autoschade op? Dan vul je samen met de tegenpartij de voorzijde van het schadeformulier in. Als je het schadeformulier niet meer kan vinden of al een keer gebruikt hebt, kun je het schadeformulier ook online downloaden en printen.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

schadeformulier downloaden

Europees schadeformulier downloaden pdf

Zorg ervoor dat je altijd een schadeformulier in de auto hebt liggen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan kun je dit op een juiste manier afhandelen met de tegenpartij. Heb je geen schadeformulier (meer)? Dan kun je op onze website een online schadeformulier downloaden. Deze kun je printen en vervolgens in jouw auto bewaren.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Wanneer moet ik een schadeformulier invullen?

Een schadeformulier vul je direct nadat het ongeval heeft plaatsgevonden in. Het beste is om het schadeformulier direct na het ongeval in te vullen, omdat je dan nog het beste kan herinneren wat er precies gebeurd is. Op het Europees schadeformulier staan 14 vragen over het ongeval en de schade, maar ook over de betrokken voertuigen en hun bestuurders. Daarnaast bestaat het formulier uit een toelichting, een origineel schadeformulier en een doordruk van dit formulier. De voorkant vul je samen met de tegenpartij in. De achterzijde kun je eventueel ook thuis invullen. Beide partijen hebben een schadeformulier nodig om op te sturen naar hun eigen verzekeringsmaatschappij. Hou er wel rekening mee dat wanneer je een schadeformulier download en print, deze uiteraard niet doordrukt. Je moet het schadeformulier in dat geval dus twee keer invullen: zowel voor jou als voor de tegenpartij.

Schadeformulier niet downloaden? Meld schade via de app!

Je kunt er ook voor kiezen om de schade te melden via een mobiele app. In dat geval hoef je geen schadeformulier te downloaden en op te sturen. Je meldt autoschade door de app Mobielschademelden.nl te downloaden op jouw smartphone. Via de app kun je het Europees schadeformulier digitaal invullen. Bovendien kun je ook direct foto’s maken van de schade en toevoegen in de app. Je kunt de app samen met de tegenpartij op één mobiele telefoon invullen. De andere partij bevestigt de melding vervolgen met behulp van een sms-code. Als je de schade hebt gemeld via de app, hoef je geen papieren schadeformulier meer in te sturen. Vrijwel alle verzekeraars doen mee met de app. Op den duur is het ook de bedoeling dat de app het papieren formulier helemaal vervangt.

Bereken direct de premie van jouw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op