Schadeformulier downloaden

Bij het afsluiten van een autoverzekering krijgt u, samen met de verzekeringspolis, een schadeformulier van de verzekeraar. Het is handig om deze in het dashboardkastje van uw auto te bewaren, zodat u hem altijd bij de hand heeft bij schade. Loopt u na een aanrijding autoschade op? Dan vult u samen met de tegenpartij de voorzijde van het schadeformulier in. Als u het schadeformulier niet meer kan vinden of al een keer gebruikt heeft, kunt u het schadeformulier ook online downloaden en printen.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wanneer moet ik een schadeformulier invullen?

Een schadeformulier vult u direct nadat het ongeval heeft plaatsgevonden in. Het beste is om het schadeformulier direct na het ongeval in te vullen, omdat u zich dan nog het beste kunt herinneren wat er precies gebeurd is. Op het Europees schadeformulier staan 14 vragen over het ongeval en de schade, maar ook over de betrokken voertuigen en hun bestuurders. Daarnaast bestaat het formulier uit een toelichting, een origineel schadeformulier en een doordruk van dit formulier. De voorkant vult u samen met de tegenpartij in. De achterzijde kunt u eventueel ook thuis invullen. Beide partijen hebben een schadeformulier nodig om op te sturen naar hun eigen verzekeringsmaatschappij. Hou er wel rekening mee dat wanneer u een schadeformulier download en print, deze uiteraard niet doordrukt. U moet het schadeformulier in dat geval dus twee keer invullen: zowel voor u als voor de tegenpartij.

Schadeformulier niet downloaden? Meld schade via de app!

U kunt er ook voor kiezen om de schade te melden via een mobiele app. In dat geval hoeft u geen schadeformulier te downloaden en op te sturen. U meldt autoschade door de app Mobielschademelden.nl te downloaden op uw smartphone. Via de app kunt u het Europees schadeformulier digitaal invullen. Bovendien kunt u ook direct foto’s maken van de schade en toevoegen in de app. U kunt de app samen met de tegenpartij op één mobiele telefoon invullen. De andere partij bevestigt de melding vervolgen met behulp van een sms-code. Als u de schade heeft gemeld via de app, hoeft u geen papieren schadeformulier meer in te sturen. Vrijwel alle verzekeraars doen mee met de app. Op den duur is het ook de bedoeling dat de app het papieren formulier helemaal vervangt.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 05-11-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op