800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe gaat het opsturen van een schadeformulier in zijn werk?

Direct na een ongeval vul je samen met de tegenpartij een schadeformulier in. Het Europees schadeformulier bestaat uit 14 vragen over het ongeval en de schade, maar ook over de betrokken voertuigen en hun bestuurders. Aan de hand van dit ingevulde formulier kan de verzekeraar bepalen wie de schuldige partij is en welke schadebedrag er uitgekeerd moet worden. De voorkant vul je samen met de tegenpartij in en de achterzijde kun je eventueel thuis in vullen. Doe dit wel zo snel mogelijk, want direct na het ongeval herinner je het nog het beste wat er gebeurd is. Beide partijen moeten een ingevuld formulier opsturen naar hun verzekeraar.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

schadeformulier opsturen

Wie moet het schadeformulier opsturen?

Heb je een aanrijding met een andere bestuurder? Dan moet je samen een schadeformulier invullen voor de verzekering. Het schadeformulier bestaat uit een toelichting, een origineel schadeformulier en een doordruk van dit formulier. Je vult met de tegenpartij het originele formulier in. Hierdoor drukt de informatie die je invult automatisch door op het schadeformulier wat hierachter aan vast zit. Maak je gebruik van een geprint schadeformulier? Dan zal deze twee keer ingevuld moeten worden door jou en de tegenpartij. Een geprint schadeformulier drukt namelijk niet door. Het is belangrijk dat beide partijen in het bezit zijn van een volledig ingevuld schadeformulier. Je stuurt het schadeformulier ook beiden op naar je eigen verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappijen bepalen dan onderling wie van hen de schade moet vergoeden.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Hoe snel moet je een schadeformulier opsturen?

Meestal staat in de polisvoorwaarden van je autoverzekering dat de schade binnen 24 uur gemeld moet zijn. Dat betekent niet dat het schadeformulier al binnen 24 uur binnen hoeft te zijn. Je moet de schade eerst telefonisch melden aan de verzekeraar. Een verzekeraar vraagt wel of je het schadeformulier zo snel mogelijk op wil sturen. Vaak staat ook in je polisvoorwaarden vermeld binnen welke termijn de schade schriftelijk gemeld moet worden.

Als je gebruik maakt van een papieren schadeformulier, kun je dat per mail of per post opsturen. Je kunt de schade echter ook melden met de mobiele app. Hiermee vul je digitaal het schadeformulier in. Je kunt direct foto’s van de schade toevoegen. Vervolgens verstuur je de melding via de app. De andere partij moet de melding dan bevestigen met een sms-code. Als je gebruik maakt van de mobiele app is een papieren schadeformulier opsturen niet meer nodig.

Bereken direct de premie van jouw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op