Wat is het eerste deel van de tenaamstellingscode?

Bij de kentekencard van je auto hoort een tenaamstellingscode. Een tenaamstellingscode is uniek en toont aan dat je daadwerkelijk de rechtmatige eigenaar bent van de auto. De code bestaat uit twee delen: het eerste en het tweede deel van de tenaamstellingscode. Je hebt de tenaamstellingscode nodig op het moment dat je een auto wilt verkopen, slopen, schorsen, inruilen of uitvoeren. Op Alpina.nl lees je alles over het eerste deel van de tenaamstellingscode voor een auto.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Eerste deel tenaamstellingscode kwijt

Zoek je het eerste deel van de tenaamstellingscode, maar ben je het tenaamstellingsbewijs kwijt? Dan kun je een nieuwe code aanvragen bij de RDW. Je bent niet de enige die de tenaamstellingscode kwijtraakt: volgens de RDW worden er ieder jaar ongeveer 200.000 nieuwe tenaamstellingscodes aangevraagd. Het tenaamstellingsbewijs gaat verloren tijdens een verhuizing of de brief met het tweede deel wordt per ongeluk weggegooid. Als een voertuig van eigenaar wisselt, raakt de tenaamstellingcode ook regelmatig kwijt. Dit is vooral vervelend als je net op het punt stond om de auto over te schrijven. Gelukkig kun je direct een nieuwe tenaamstellingscode downloaden als je inlogt met jouw DigiD.

Hoe kan ik het eerste deel van de tenaamstellingscode opnieuw aanvragen?

Als je het eerste deel van jouw tenaamstellingscode kwijt bent, zal je een hele nieuwe code moeten aanvragen. Je kunt niet alleen het eerste deel opnieuw aanvragen. Gelukkig gaat het aanvragen van een nieuwe tenaamstellingscode heel gemakkelijk. Je kunt de volgende stappen volgen:

  1. Ga naar ‘Tenaamstellingscode auto kwijt’ en log in via de knop ‘Tenaamstellingscode direct downloaden’
  2. Log in met je DigiD.
  3. Betaal de kosten van €1,- met iDeal
  4. Vervolgens krijg je twee e-mails van de RDW. In de tweede mail staat de link naar de nieuwe tenaamstellingscode

De nieuwe tenaamstellingscode blijft 40 dagen staan. Download hem daarom direct en sla hem goed op. Zodra je de nieuwe tenaamstellingscode hebt, is de oude code niet meer geldig.

Bereken direct de premie van jouw autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 26-09-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op