Voorbeeld tenaamstellingscode

Vroeger had je het overschrijvingsbewijs (deel II of kopie deel III). Dit is echter vervangen door de tenaamstellingscode. Een tenaamstellingscode is een unieke 9-cijferige code. Deze code bestaat uit 2 delen die u zelf moet samenvoegen. U heeft de tenaamstellingscode nodig op het moment dat u uw auto wilt verkopen, slopen, schorsen, inruilen of uitvoeren. Vraagt u zich af hoe een tenaamstellingscode er precies uitziet? Hier vindt u een voorbeeld van een tenaamstellingscode.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Tweede deel van de tenaamstellingscode

Het tweede deel van de tenaamstellingscode staat in de brief die u krijgt van de RDW, samen met uw kentekencard. Deze wordt een paar dagen na de tenaamstelling per post verstuurd. Op de brief staan de laatste 5 cijfers van de code ingevuld. Het is belangrijk dat u de tenaamstellingscode goed bewaard. Op de brief die u krijgt staan 9 vakjes. In de laatste 5 vakjes is het tweede deel van de tenaamstellingscode al ingevuld.

tenaamstellingscode auto

Tenaamstellingscode online inzien

U kunt de tenaamstellingscode niet online inzien. De code is namelijk in twee opgesplitst, zodat deze niet makkelijk gestolen kan worden. Daarom is het belangrijk dat u beide delen van de tenaamstellingscode goed bewaard. Als u de tenaamstellingscode of een deel hiervan kwijt bent, kunt u wel online een nieuwe code aanvragen. Deze kunt u dan direct downloaden als u inlogt met uw DigiD.

Tenaamstellingscode online aanvragen

Het aanvragen van een nieuwe tenaamstellingscode gaat via de website van de RDW. U kunt bij het aanvragen de volgende stappen volgen.

  1. Ga naar ‘Tenaamstellingscode auto kwijt’ en log in via de knop ‘Tenaamstellingscode direct downloaden’
  2. Log in met uw DigiD.
  3. Betaal de kosten van €1,- met iDeal
  4. Vervolgens krijgt u twee e-mails van de RDW. In de tweede mail staat de link naar uw nieuwe tenaamstellingscode

De nieuwe tenaamstellingscode blijft 40 dagen staan. Download hem daarom direct en sla hem goed op.  Zodra u uw nieuwe tenaamstellingscode heeft is de oude code niet meer geldig.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 30-12-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op