800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Voorbeeld tenaamstellingscode

Vroeger had je het overschrijvingsbewijs (deel II of kopie deel III). Dit is echter vervangen door de tenaamstellingscode. Een tenaamstellingscode is een unieke 9-cijferige code. Deze code bestaat uit 2 delen die je zelf moet samenvoegen. Je hebt de tenaamstellingscode nodig op het moment dat je jouw auto wilt verkopen, slopen, schorsen, inruilen of uitvoeren. Vraag je je af hoe een tenaamstellingscode er precies uitziet? Hier vind je een voorbeeld van een tenaamstellingscode.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

tenaamstellingscode voorbeeld

Eerste deel van de tenaamstellingscode

Het eerste deel van de tenaamstellingscode staat op het tenaamstellingsbewijs dat je krijgt als de auto op jouw naam wordt overgeschreven. Deel 1 van de code bestaat uit de eerste 4 cijfers van de tenaamstellingscode. Als je alleen het eerste deel van de tenaamstellingscode hebt, is dit niet genoeg. Als je de auto bijvoorbeeld wil verkopen, heb je zowel het eerste als het tweede deel van de tenaamstellingscode nodig.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

tenaamstellingscode auto

Tweede deel van de tenaamstellingscode

Het tweede deel van de tenaamstellingscode staat in de brief die je krijgt van de RDW, samen met het kentekencard. Deze wordt een paar dagen na de tenaamstelling per post verstuurd. Op de brief staan de laatste 5 cijfers van de code ingevuld. Het is belangrijk dat je de tenaamstellingscode goed bewaard. Op de brief die je krijgt staan 9 vakjes. In de laatste 5 vakjes is het tweede deel van de tenaamstellingscode al ingevuld.

Tenaamstellingscode online inzien

Je kunt de tenaamstellingscode niet online inzien. De code is namelijk in twee opgesplitst, zodat deze niet makkelijk gestolen kan worden. Daarom is het belangrijk dat je beide delen van de tenaamstellingscode goed bewaard. Als je de tenaamstellingscode of een deel hiervan kwijt bent, kun je wel online een nieuwe code aanvragen. Deze kun je dan direct downloaden als je inlogt met jeDigiD.

Tenaamstellingscode online aanvragen

Het aanvragen van een nieuwe tenaamstellingscode gaat via de website van de RDW. Je kunt bij het aanvragen de volgende stappen volgen.

  1. Ga naar ‘Tenaamstellingscode auto kwijt’ en log in via de knop ‘Tenaamstellingscode direct downloaden’.
  2. Log in met je DigiD.
  3. Betaal de kosten van €1,- met iDeal.
  4. Vervolgens krijg je twee e-mails van de RDW. In de tweede mail staat de link naar je nieuwe tenaamstellingscode.

De nieuwe tenaamstellingscode blijft 40 dagen staan. Download hem daarom direct en sla hem goed op. Zodra je jouw nieuwe tenaamstellingscode hebt is de oude code niet meer geldig.

Bereken direct de premie van je autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op