800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Checklist auto kopen
Home Blog Auto andere auto

Je koopt een andere auto – Wat doe je met jouw autoverzekering?

17 okt 2017
3 min leestijd

Zodra je een andere auto op naam krijgt, moet de auto ook verzekerd zijn. Hoe pak je dit het beste aan? Kun je de huidige autoverzekering houden, of kun je het beste kiezen voor een verzekering specifiek afgestemd op de nieuw gekochte auto?

Jouw huidige autoverzekering is misschien geen slimme keuze voor jouw volgende auto. De perfecte autoverzekering is namelijk sterk afhankelijk van de auto waar je de dekking voor zoekt. Je kunt dus gerust stellen dat je bij het kopen van een andere auto ook een nieuwe autoverzekering kiest.

Een andere auto verzekeren op de bestaande autoverzekering

Je kunt jouw verzekeraar bellen en de nieuwe auto laten verzekeren ter vervanging van de bestaande auto. De verzekeraar heeft hiervoor het kenteken en de meldcode nodig. Ook geef je door hoe je de nieuwe auto wilt verzekeren. Vervolgens geeft de verzekeraar binnen een paar dagen de nieuwe verzekering af. Houd er wel rekening mee dat verzekeraars hier vaak kosten voor rekenen. Mogelijk stijgt de premie ook door de aanpassing. Wees kritisch en ga niet akkoord met een sterke stijging van de premie. In dat geval kun je namelijk beter overstappen naar een goedkopere verzekeraar.

Hoe kies je de beste autoverzekering voor jouw andere auto?

Je hoeft geen verstand te hebben van autoverzekeringen om de beste en goedkoopste autoverzekering uit te kiezen. Het is namelijk een kwestie van vergelijken. Wij kunnen jou hierbij helpen. Op Alpina.nl kun je namelijk autoverzekeringen vergelijken aan de hand van het kenteken. Alle informatie over de auto wordt ingeladen vanuit de gegevens die bekend zijn bij de RDW. Daarna beantwoord je nog een aantal  vragen en je hebt al een overzicht van de beste autoverzekeringen gerangschikt op de hoogte van de premie.

Verzeker jouw andere auto voordat je er in gaat rijden

Je zou denken dat de andere auto verzekeren ook nog wel kan bij thuiskomst, maar dat kan een dure beslissing zijn. Het rijden in een onverzekerde auto kan jou een bekeuring opleveren, maar de gevolgen kunnen nog veel groter zijn. Je moet er niet aan denken als je bijvoorbeeld een fietser aanrijdt met de onverzekerde auto. Stel, de fietser raakt door de val arbeidsongeschikt. Hier kan een schadeclaim uit voortkomen van honderdduizenden euro’s. Het is zelfs niet uit te sluiten dat de schade in de miljoenen loopt. Dit kan namelijk gebeuren als de fietser gedurende de rest van zijn of haar leven niet meer kan werken. De financiële schade is in dat geval niet te overzien.

Let dus goed op de autoverzekering bij het kopen van een andere auto. Zorg voor een autoverzekering met een ruime dekking tegen een lage premie.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op