800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
autoverzekering op naam partner
Home Blog geen dekking

Wat als de autoverzekering geen dekking biedt?

28 sep 2018
3 min leestijd

Bij autoschade kunt u de autoverzekering inschakelen voor het betalen van de herstelkosten. Maar niet altijd volgt er een uitkering uit de autoverzekering. In dat geval moet u de kosten zelf betalen. Hoe houdt u de kosten zo laag mogelijk?

Een autoschade door een ongeluk met een ander voertuig kunt u indienen op de All-risk verzekering. Met de twee beperktere verzekeringsvormen krijgt u de eigen schade vaak niet uitgekeerd. Voor schadeherstel moet u in dat geval uw spaarrekening aanspreken. Er zijn manieren om de kosten te drukken.

Hoe zit het met de schade van de tegenpartij?

De WA autoverzekering is verplicht. De autoverzekering biedt dekking voor schade veroorzaakt aan anderen. De tegenpartij heeft zelfs een rechtstreeks vorderingsrecht op de verzekeraar van de veroorzaker van de schade. De tegenpartij kan dus buiten u om de verzekeraar aanspreken voor de schade. Uiteraard zal de verzekeraar wel contact met u opnemen om uw verhaal achter de schade op te vragen.

Is de schade te verhalen?

Uw autoverzekering keert misschien niet uit, maar mogelijk is de schade wel verhaalbaar op de veroorzaker van de schade. In dat geval kunt u de schade laten betalen door de verzekeraar van de aansprakelijke voor de schade. Hiervoor is het noodzakelijk dat u de tegenpartij aansprakelijk stelt voor de schade. Dit kunt u overlaten aan de rechtsbijstandsverzekering of aan de aan de autoverzekering gekoppelde verhaalsbijstandsverzekering. Natuurlijk kunt u ook aankloppen bij 112schade.nl. Zij kunnen de kosten neerleggen bij de veroorzaker van de schade.

Zelf de schade laten herstellen

U kunt natuurlijk zelf een schadehersteller inschakelen voor het repareren van de schade. U maakt zelf een afspraak met de schadehersteller en uiteraard wordt de rekening ook rechtstreeks naar u gestuurd. Het is goed om eerst een opgave van de herstelkosten op te vragen. Een optisch kleine schade kunnen hoge kosten uit voortvloeien.

Biedt de autoverzekering geen dekking? Houd de kosten dan laag

Als u verzekerd bent tegen de autoschade, verdiept u zich verder niet in de hoogte van de herstelkosten. Het zelf moeten betalen van de herstelkosten is een goede reden om te zoeken naar de goedkoopste manier om de schade te herstellen. Het moet natuurlijk niet ten koste gaan van de kwaliteit, maar teveel wilt u ook niet betalen. Er zijn tegenwoordig websites waar u een schade kunt indienen. Dit zijn bijvoorbeeld:

Hoe werken deze websites?

Op de websites kunt u uw gegevens achterlaten samen met een omschrijving van de schade en foto’s. Op basis van deze gegevens proberen ze om bij herstelbedrijven offertes op te vragen. Bij Carglass werkt het iets anders. Zij richten zich op kleine lakschades en deukjes. De werkzaamheden voeren ze zelf uit.

Als de autoverzekering dus geen dekking biedt, zijn er andere manieren om de kosten beperkt te houden.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op