800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
maximumleeftijd autoverzekering
Home Blog Leeftijd

Geldt er een maximumleeftijd voor een autoverzekering?

03 okt 2018
3 min leestijd

Leeftijd speelt een grote rol bij de autoverzekering. Jonge autobezitters betalen meer voor de verzekering, maar ouderen mogelijk ook. Er zijn zelfs verzekeraars die oudere autobezitters weigeren voor een autoverzekering. Mag dat zomaar?

Verzekerden met een grotere kans op schade betalen meer voor de autoverzekering. Verzekeraars laten de premie bijvoorbeeld mede afhangen van je postcode, schadeverleden en leeftijd. Automobilisten van 75 jaar en ouder hebben statistisch gezien een grotere kans op het veroorzaken van een schade. Kan een verzekeraar je weigeren om je leeftijd?

Ouderen hebben een beperktere keuzevrijheid

Verzekeraars gaan de autoverzekering niet opzeggen bij het bereiken van een bepaalde leeftijd. Wat wel vaak voorkomt is dat verzekeraars geen nieuwe autoverzekering meer afsluiten als je bijvoorbeeld 75 of 85 jaar oud bent. Dit is geen vorm van discriminatie want ze kunnen onderbouwen dat er statistisch een grotere kans op schade is. Het is dus toegestaan om een maximum leeftijd aan te houden.

Vanaf welke leeftijd wordt het afsluiten van een autoverzekering lastiger?

Het beleid hierover verschilt sterk per verzekeraar. Er zijn verzekeraars die geen leeftijdsgrens hanteren. Veel verzekeraars die wel een maximumleeftijd hanteren hebben als maximale leeftijd 70 tot 80 jaar. Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn. Er zijn meerdere verzekeraars over waar je tussen kunt kiezen.

Verzekeraars kunnen ook ouderen een hogere premie rekenen

Het afsluiten van een autoverzekering blijft wel een kwestie van vergelijken. Verzekeraars kunnen oudere autobezitters weigeren, maar ze kunnen ook een hoge premie in rekening brengen. Als je kiest voor een willekeurige verzekeraar, kun je de pech hebben dat je veel te duur uit bent. Wees dus altijd kritisch bij het selecteren van een verzekering. Teveel betalen heeft alleen de verzekeraar baat bij.

Is het wel verstandig om op oudere leeftijd over te stappen?

Laat je zeker niet afschrikken door leeftijdsgrenzen van verzekeraars. Je zegt de huidige verzekering pas op nadat je geaccepteerd bent bij de nieuwe verzekeraar. Daar loop je dus geen risico mee. Zodra je verzekerd bent bij de nieuwe verzekeraar gaat deze je er niet meer uitgooien om de leeftijd. Je loopt dus geen risico met het overstappen naar een andere autoverzekering.

Het vergelijken is eenvoudig

Het vergelijken en het afsluiten van een autopolis klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het juist niet. In onze vergelijker vul je het kenteken in en je beantwoordt nog een aantal vragen die je niet hoeft op te zoeken. Het gaat bijvoorbeeld om je postcode en geboortedatum. Ook wordt er gevraagd om het aantal schadevrije jaren. Deze kun je vinden op de polis van de autoverzekering. Na het doorlopen van alle stappen, krijg je de vergelijking in beeld. Je kiest de meest geschikte verzekering en het overstappen is klaar.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op