Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bereken premie

Wanneer moet ik een autoverzekering afsluiten?

U heeft een auto op het oog die u graag zou willen hebben. U wilt voor deze auto natuurlijk een passende autoverzekering afsluiten. Waar moet u rekening mee houden en wanneer moet u een autoverzekering afsluiten?

Vanaf wanneer moet u een autoverzekering afsluiten?

Als eigenaar van een auto bent u wettelijk verplicht om de auto te verzekeren. Deze verzekeringsplicht geldt vanaf het moment dat het kenteken op uw naam staat. Het belangrijkste én verplichte onderdeel is de WA-verzekering. Iedereen die in het bezit is van een auto waarvan het kenteken op zijn of haar naam staat moet dus minimaal een WA-verzekering hebben. Er spelen een aantal factoren mee die belangrijk zijn bij het afsluiten van een autoverzekering. Voor een nieuwe auto kunt u over het algemeen beter een andere dekking kiezen dan voor een tweedehands auto.

Wanneer autoverzekering afsluiten

Dekking autoverzekering

De kosten van een autoverzekering hangen voor een groot deel af van de dekking die u kiest. De drie standaard verzekeringsvormen bij een autoverzekering zijn:

Bij de koop van een auto dient u direct minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Schades aangericht aan anderen worden met deze dekking vergoed. Voor auto’s van 10 jaar of ouder wordt vaak gekozen voor alleen de verplichte WA-verzekering. Met deze verzekering worden schades aan uw eigen auto namelijk niet vergoed.
Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Een goed alternatief met een ruimere dekking is de WA beperkt casco verzekering. Niet alleen de schades aan anderen worden met deze dekking vergoed. Ook schades veroorzaakt door een aanrijding met loslopende dieren, hagel en storm, bliksem, brand en ontploffing, ruitbreuk, diefstal en poging tot diefstal vallen onder de WA beperkt casco dekking. Vaak wordt voor deze dekking gekozen als auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud zijn.

Premiebepalende factoren bij afsluiten autoverzekering

Wanneer u een autoverzekering afsluit, spelen een aantal zaken een belangrijke rol bij het bepalen van de premie. Dit zijn: de gekozen dekking, het aantal schadevrije jaren, leeftijd en postcode.

Wanneer auto verzekeren

Bij het kopen van een auto is het belangrijk dat u deze op tijd verzekerd. In Nederland bestaat er namelijk een verzekeringsplicht. Zodra het kenteken van de auto op uw naam staat, bent u kentekenhouder en bent u dus verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Het is verstandig om direct een autoverzekering af te sluiten als u het kenteken op uw naam laat zetten. Zo is alles direct geregeld en kunt u veilig de weg op met uw auto. Als u het te lang uitstelt, riskeert u een fikse boete. In een onverzekerde auto mag u namelijk niet rijden.

Auto direct verzekeren

Het is dus belangrijk dat u vanaf het moment dat u eigenaar van de auto bent en het kenteken op uw naam staat de auto verzekert. Veel mensen denken onterecht dat het toegestaan is om de auto bij thuiskomst pas te verzekeren. In een onverzekerde auto rijden is strafbaar en levert u een fikse boete op. Rijdt u van de garage naar huis en rijdt u tijdens deze rit schade, dan zal er geen vergoeding plaatsvinden als de auto nog niet verzekerd was.

Voordat u met de auto gaat rijden moet deze verzekerd zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de auto een verplichte APK-keuring heeft gehad en dat deze nog geldig is.

Bereken de premie voor een autoverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op